Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marco is pas 28 en heeft nu al zijn eigen eetcafé: ‘Als manneke van 12, 13 wilde ik al de horeca in’

Door Thijs Dingemans 7 december 2018

De stickers pronken op de ramen, binnen zit een tevreden kok. Marco Vriens (28) steekt het niet onder stoelen of banken: zijn Eetcafé 190 is (gedeeld) winnaar in de indebuurt spareribs-verkiezing. “Daar ben ik toch wel trots op, dus ik dacht: waarom niet? Ik heb de stickers meteen opgeplakt.”

Marco zegt het met een big smile en vervolgt: “Het is toch een hele eer als je waardering krijgt voor je werk.” En zo is het maar net. Goed, we zijn dus bij Eetcafé 190 op de hoek van de Schouwburgring. De zaak zit op – drie keer raden – nummertje 190, in het pand van het bekende eetcafé Roefus. Die zaak sloot in januari 2016 de deuren, drie maanden later opende Marco.

‘Als manneke van 12, 13 wilde ik al de horeca in’

“Mensen zeggen vaak nog Roefus, daar kennen ze het van. Het heeft een scherpe naam gehad, waar je tegenop moet boksen. Maar Eetcafé 190 is geen Roefus. Mensen zeggen: ‘oh, zitten jullie hier al 2,5 jaar?’ Ze zien nu dat het anders is dan vroeger”, begint Marco, die op z’n 25e horecaondernemer werd. Toch een behoorlijke stap. “Vooral een uitdaging. Ik heb altijd droom gehad om iets voor mezelf te beginnen. Mijn moeder riep altijd: je kon eerder zeggen wat je wilde eten dan dat je mama kon zeggen. Als manneke van 12, 13 wilde ik al de horeca in. Toen ik 15 was, wist ik: ik ga voor mezelf beginnen. Dat doel ben ik altijd blijven volgen.”

(tekst loopt door onder foto)

Eetcafé 190
Eetcafé 190. Foto: indebuurt

Zeven dagen in de keuken

Marco werkte al heel wat jaren als kok in Tilburg (bij onder meer Boerke Mutsaers en de Heeren van Tilburg), maakte even een uitstapje naar Dongen en Oosterhout, en toen de kans daar was, ging-ie er dus voor. Nu staat-ie dagelijks in de keuken van zijn eigen eetcafé. “Het cafégebeuren mag wel wat meer, maar de hoofdmoot is eten. Dat zal ik ook altijd blijven doen. Koken is mijn passie en ding. Ik sta zelf bijna zeven dagen in de week in de keuken.”

Eten wa ge wilt!

Marco’s specialiteit? Inkoppertje natuurlijk… “De stickers hangen er niet voor niets, hè. Nee, culinair eten is heel leuk, maar hier is het meer van: alles kan en mag. Af en toe is er een groep van dertig personen. Dan vragen ze of ze moeten kiezen uit een speciaal menu. Dat hoeft niet. Mensen die hier komen moeten eten wat ze willen en niet beperkt worden tot drie keuzegerechtjes.”

Genoeg plannen

Nog even terug naar Roefus. Marco heeft de frisse wind toch behoorlijk door het pand laten waaien. Zo zijn bijvoorbeeld de bruine wanden fel rood gekleurd. “Ik heb het inderdaad een likje verf gegeven. Ik dacht: zo’n rood kleurtje is lekker fris. Over een paar jaar is het interieur aan de beurt.” Marco is pas net begonnen, maar zit vol plannen. Wat de toekomst hem biedt? “Ik heb honderd ideeën. Het eetcafé zal ik altijd houden, ik houd van die gezelligheid. Maar ik zal in ieder geval niet tot m’n 50e in de keuken staan. Misschien wordt het wel iets met het thuisbezorgen van spareribs bijvoorbeeld…”

Who’s next?

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Zoals Annie en Gerard van T DRINKS bijvoorbeeld. Dan mag je ons altijd tippen via [email protected].

Lees ook:

richard voets haring Tilburg

Visboer Richard (37) had op zijn 16e al een eigen oliebollenkraam

Hij had nog nooit een oliebol gebakken, maar stapte als manneke van 16 wel de kraam in. Richard Voet...
Café Taverne

Partners Jurgen en Xenia runnen een kroeg: ‘Boot en huis verkocht om dit te kopen’

Je moet er wat voor over hebben, maar dan heb je ook wat, toch? Vraag het partners Jurgen en Xenia S...

Ilse begon Frozi Yogi met tien cent: ‘Mensen vinden hier ook hun geluksmomentje’

Het bordje 'Frozi Yogi Hillstreet' met daarop tien cent hangt boven de deur van Frozi Yogi. Een bijz...

Meer over Eetcafé 190 ontdekken?

Eetcafé 190 cafés

Geopend16:00 - 00:00

Schouwburgring 190, Tilburg

Bekijk meer:cafés

adv.