Kim en Yolanda openden onlangs iets heel tofs: ‘Onze dromen gaan steeds verder’

Aangeboden door Zen’trum de Verbinding 18 januari 2019

“Waar je bent beland? In onze droom!” Yolanda van Gils zegt het vol overtuiging. Samen met Kim van den Dobbelsteen opende ze in september een gloednieuw centrum in de Reeshof: Zen’trum de Verbinding. “We wilden graag een plekje creëren waar mensen rust kunnen vinden.”

En dat lijkt te lukken. “We hebben van iedereen gehoord dat dit pand mooie energie geeft”, glundert Yolanda (55). Samen met compagnon Kim zocht ze naar een plekje waar het reguliere, natuurgeneeskundige en spirituele samen kon komen. Ofwel: waar mensen even heerlijk de rust vinden en lekker ontspannen. “En toen kwamen we dit pand tegen”, zegt Yolanda. “We hebben er iets heel moois van gemaakt, daar zijn we heel blij mee.”

(tekst loopt door onder foto)

Zen'trum de Verbinding
De boerderij. Foto: Facebook Zen’trum de Verbinding

‘Je mag hier zijn wie je bent’

Yolanda en Kim openden hun centrum in een oude boerderij aan de Langendijk. Een prachtig pand! En van welke kant je ook komt aanrijden, je belandt meteen in een groene (rustgevende) oase. “We horen het als mensen binnenstappen. Dan staan ze eerst even te kijken en zeggen ze: ‘jeetje, als je binnenkomt voel je je al meteen een stuk rustiger’. Dan doe je toch iets goed”, zegt Kim (42). Yolanda vult aan: “Dat willen we ook: mensen moeten zich meteen thuis voelen. Je mag hier zijn wie je bent.”

Iedereen is welkom

“Dat vinden we echt heel belangrijk. Hier is voor alles ruimte. Mensen die vastlopen met fysieke of emotionele klachten, bijvoorbeeld door een burn-out, zijn hier welkom om ondersteund te worden”, zegt Kim. Zolang er maar rust en ontspanning – zoals de naam doet vermoeden – wordt gevonden. Aan diversiteit geen gebrek in Zen’trum de Verbinding: voetreflexmassage, energetische kindercoaching, speltraining, mediumschap ,baby reflexologie, kleur- en lichttherapie, meditatie; iedereen is welkom aan de Langendijk.

(tekst loopt door onder foto)

zen'trum de verbinding
Kim (l) en Yolanda (r) van Zen’trum de Verbinding. Foto: indebuurt

De hoogste tijd!

“Ieder mens is uniek, met wat-ie ook komt”, benadrukt Yolanda. Zo ook Kim. De twee compagnons kennen elkaar al 22 jaar. Kims moeder is oppas geweest van Yolanda’s kids. “Zo kennen we elkaar”, zegt Yolanda. “Kim was toen al een spiritueel en bijzonder meiske. Ik ben ook altijd met spiritualiteit bezig geweest, dus daar lag de match. We vonden het nu tijd om er iets mee te doen.”

Anders dan anderen

Kim vervolgt: “Ik ben als kind altijd anders dan anderen geweest, ja. Er waren in die tijd niet zoveel mensen die hooggevoelig waren. Nu zie je dat bij veel meer kindjes en wordt er over gepraat. Vroeger wist je niet wat het was.” Kim is openhartig: “Ik was heel snel overprikkeld en wist geen weg met mezelf. Ook huilde ik om niks, dachten ze, terwijl ik rondliep met de emoties en pijn van anderen. Ik begreep niet waarom dat gebeurde. Nog zoiets: ons pap moest mij tot m’n twaalfde naar bed brengen, omdat ik niet alleen naar boven durfde. Gelukkig hebben mijn ouders altijd naast me gestaan. Later ben ik die spiritualiteit gaan vormgeven en daardoor zit ik nu hier.”

‘Onze dromen gaan steeds verder’

Yolanda en Kim benadrukken dat het geen ‘zweverig gedoe’ is in hun centrum. “Dat willen we echt niet”, zegt Yolanda. “We zien spiritualiteit als bewustzijn, niet als het zweverige. Dat is toch wel een verkeerde associatie”, vult Kim aan. “We zijn heel divers. Iedereen die binnenkomt, kan hier iets.” Yolanda vervolgt: “We sturen mensen alleen maar de juiste richting in.” En Kim en Yolanda zelf? Die blijven op hun roze wolk. “Onze dromen gaan steeds verder. Onze drijfveer is om mensen te helpen en daar gaan we voor zorgen. Cliënten verdienen de rust die het pand biedt.”

Lees ook:

zen'trum de verbinding

Vet! In deze oude boerderij opent iets fantastisch nieuws

Ze zijn er helemaal klaar voor: Yolanda van Gils en Kim van den Dobbelsteen openen zondag 9 septembe...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Zen’trum de Verbinding Meer over Zen’trum de Verbinding ontdekken?

Zen’trum de Verbinding yoga

Nu open09:00 - 22:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Langendijk 81, Tilburg

Bekijk meer:yoga

adv.