Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Carin heeft al 30 jaar haar eigen kapsalon: ‘Het is dat mijn oma de moeite nam om te bellen’

Door Thijs Dingemans 13 september 2019

Al dertig jaar is de kapsalon van Carin van Aspert (52) een begrip in zorgcentrum Heikant. En dat is toch wel te danken aan haar oma. “Ze belde en vertelde dat de kapster ermee stopte. ‘Is dat niet iets voor jou’, vroeg ze. Is dat iets voor mij, dacht ik…”

Het bleek wel degelijk iets voor de destijds 22-jarige Carin. Ze had net haar kappersdiploma in the pocket en was druk aan het solliciteren. Werk vond ze niet. En toen was daar haar oma met de mededeling dat de kapster in zorgcentrum Heikant stopte. “Het is dat mijn oma de moeite nam om mij te bellen. Ik nam daarom de moeite om Heikant te bellen. En zo ben ik op mijn 22e begonnen.”

Al dertig jaar Kapsalon Carin

Carin zegt het vrij nuchter, met een big smile. In januari 2020 viert ze het dertigjarig jubileum van Kapsalon Carin. Ze weet nog goed hoe ze als 22-jarige aan een heel avontuur begon. “Hiervoor werkte er iemand van 51 jaar. Toen ik hier begon, waren de mensen echt verbaasd. ‘Kan die da, zo’n jong ding?’. Nou, ja dus. Inmiddels zit er langer dan de vorige.”

Tekst loopt door onder foto. 

kapsalon carin
Kapsalon Carin. Foto: indebuurt Tilburg

Twee handen op één buik

Carin maakte twee verhuizingen mee. Ze runt haar kapsalon nu in De Nieuwe Heikant. Of alleen de bewoners van het zorgcentrum in de stoel plaatsnemen? “Nee, nee, zeker niet. Ook mensen uit de buurt komen langs. De locatie is wel ideaal.” Monique knikt. Ze is al 17 jaar het andere, vertrouwde gezicht van Kapsalon Carin. “Het gaat hartstikke goed samen”, zegt Carin, waarna ze wat vertwijfelend richting Monique kijkt: “Ik dacht trouwens dat je pas 15 jaar in dienst was. Maar het is dus al 17 jaar?” Monique’s antwoord is duidelijk: “Ik ben hier in 2002 gekomen. 17 jaar al dus.”

Samen huilen, samen lachen

De klik is voelbaar, beiden lachen continu. “Zo gaat het eigenlijk altijd wel”, zegt Carin. Monique vult lachend aan: “Zolang we een stukje uit elkaar blijven. Nee, het gaat goed en ik werk hier graag. Anders was ik nooit zolang gebleven. Ik heb het goed naar m’n zin en kan doen en laten wat ik wil. Het voelt alsof ik geen baas heb en het vertrouwen dat ik van d’r krijg is super. Het is hier heerlijk werken, soms ook hectisch, maar dat is overal. Ik heb niks te klagen en we hebben veel gelachen en gehuild.”

Tekst loopt door onder foto. 

kapsalon carin
Carin (l) en Monique zijn al jaren een team. Foto: indebuurt Tilburg

“De ene na de andere klant ging”

Want dat is meteen de andere kant van het knippen in een zorgcentrum: zo nu en dan overlijdt een vaste klant. In het begin moest Carin daar behoorlijk aan wennen. “Ik was 22 toen ik hier kwam werken, al mijn opa’s en oma’s leefden nog en in de familie was nog niemand overleden. De ene na de andere klant ging. Vooral het eerste overlijden was lastig. Maar hoe verdrietig het elke keer ook is, alles went.”

Vrienden voor het leven

En anders hebben Carin en Monique altijd elkaars schouders nog om op uit te huilen. Want, zo bevestigen ze beiden, de twee zijn inmiddels goede vriendinnen geworden. “We hebben absoluut een vriendschap opgebouwd”, zegt Monique. Of Carin zich daar bij aansluit? “Ja…” En vakantie, gaan ze samen weleens weg? “Ik ga met niemand op vakantie”, roept Monique. Carin lachend: “Echt wel! We zijn ooit samen één dagje naar Dublin geweest.”

Tekst loopt door onder foto. 

kapsalon carin
Monique is al 17 jaar de rechterhand van Carin. Foto: indebuurt Tilburg

Ook nog een hondenpension

Monique vervolgt: “Het zou wel gaan, maar zij heeft andere interesses dan ik. En ik heb een heel ander leven, veel drukker en best hectisch. Carin heeft geen kids, ik wel.” Toch kent Carin andere hectiek: naast de kapsalon heeft ze ook nog een hondenpension. “Ik heb ook honden thuis, maar geen pension”, zegt Monique lachend.

Met de rollator naar het werk

Wat haar betreft blijven zij en Carin nog jaren collega’s. “Ik ga pas als ze me buiten schupt. Uit mezelf ga ik niet, tenzij er wat gebeurt of zo. Maar ik ga nooit ergens anders heen, daar hoeft ze niet bang voor te zijn. Als ik hier stop, stop ik helemaal, bijvoorbeeld als ik te oud ben. Want ja, ze willen hier geen kapster van zeventig straks, hè. Ik moet niet met een rollator binnenkomen. Dat komt niet goed.”

Who’s next?

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Dan mag je ons altijd tippen via [email protected].

Lees ook:

salon-013

Nicole opende onlangs haar eigen kapsalon: ‘Ik ben zeven deuren verder opgegroeid’

Voor Nicole Looijmans (48) was het tijdens carnaval dubbel feest: ze opende haar eigen kapsalon 'Sal...
Rismo's Naildesign

Rietje volgde haar droom en begon een eigen nagelstudio

Ze zat 15 jaar in de logistiek en werd 'om vervelende redenen' op straat gezet. En dus stapte de wer...
Different Hair Skin Body

Dag bad hair day! 13 x steengoede kappers in Tilburg

Wat is een goede kapper toch fijn! Tilburg kent genoeg van die toppers waarbij je eigenlijk geen omk...

Meer over Kapsalon Carin ontdekken?

Kapsalon Carin kappers

Vandaag gesloten

Schubertstraat 700, Tilburg

Bekijk meer:kappers

adv.