Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jurgen begon zijn bedrijf in een schuurtje aan huis: ‘Nu komen ze vanuit het hele land’

Aangeboden door JB-Amusement Feest & Attractieverhuur 11 oktober 2019

Zo’n 15 jaar geleden begon Jurgen Brants met het verhuren van springkussens en een paar Abraham- en Sarah-poppen. Dat deed de Tilburger in een schuurtje aan huis, niet wetende dat-ie jaren later honderden poppen in de week verhuurt. “Mensen komen nu vanuit het hele land.”

En nee, niet voor de standaard Abraham of Sarah zoals we ze vaak tegenkomen in voortuinen. Jurgen en Ineke hebben de meest briljante opblaaspoppen. “We hebben geen oubollige poppen, maar eigentijdse. Zo is de Sarah geen grijze vrouw, maar een jonge, platte dame. En voor de mannen hebben we van alles: houd iemand van motorrijden, wielrenner of voetballen? Dan krijgt-ie zo’n levensgrote pop in de voortuin.”

Unieke poppen

Jurgen en Ineke bedenken de poppen zelf. Zo zien we ook een man in een bierton of -vat, een levensgrote taart, een tuinierende Sarah en verlichte oude doos. Eén pop is wel heel geniaal: de ‘ouwe lul’, natúúrlijk in de vorm van een piemel. “We sparren thuis vaak over nieuwe ideeën”, zegt Jurgen. “Soms heb ik zo’n goed idee in mijn hoofd, maar dan vindt Ineke het niks. Dat werkt goed, we houden elkaar constant een spiegel voor. Zo komen we tot de origineelste poppen.”

Tekst loopt door onder foto. 

jb-amusement feest & attractieverhuur
De stoere motorrijder en ‘ouwe lul’. Foto: indebuurt Tilburg

Alweer een winnaarrrr!

Jurgen verhuurt meer dan poppen. In zijn pand in de Dragonstraat zien we ook springkussens, een stormbaan, skydancers, attracties en spellen, feestdecoraties én (oude) kermisattracties, zoals een botsauto, grijpmachine en suikerspinkar. “De kermis is echt mijn passie”, zegt Jurgen glunderend. “Die lichten en het geluid en de geuren, als klein menneke was ik daar al helemaal gek van. Ik zat vroeger altijd in mijn stoeltje bij het blauwe gebouw (op de hoek van de Burgemeester Brokxlaan, red.) vier uur lang te kijken naar de opbouw. Die mensen die ik daar heb ontmoet, zo bijzonder. Ik kan alleen geen kermisman worden, want ik ben niet in een kermisfamilie opgegroeid. Maar ik heb wel het echte kermisgevoel.”

Dan gaan de lichten aan

Dat Jurgen dol is op de kermis, is geen understatement. Zijn bedrijfspand is een heus kermismuseum. “Zal ik de lichten aanzetten?” Nog voor we ‘ja’ antwoorden, gaan de lichten en muziek aan. Op de achtergrond horen we de muziek van Django Wagner. De lach op het gezicht van Jurgen kan niet groter. “Hier geniet ik echt van. Het verhuur is eigenlijk op mijn pad gekomen. In het schuurtje thuis begon ik met het verhuren van springkussens. Daarna bleek dat er veel vraag naar Abraham- en Sarah-poppen was. Toen ben ik gaan uitbreiden en de afgelopen jaren zijn we behoorlijk gegroeid. Vooral de laatste 4,5 jaar, sinds Ineke erbij is.”

Tekst loopt door onder foto. 

jb-amusement feest & attractieverhuur
Een deel van het kermismuseum van Jurgen. Foto: indebuurt Tilburg

Van heinde en ver

“Mensen rijden nu honderd kilometer of meer om hier wat te huren! Groningen, Den Haag, Limburg, ze komen overal vandaan. Mensen zijn bereid om drie uur te rijden”, zegt Ineke trots. “Weet je wat het is: als ze hier zo’n unieke pop huren en een foto maken, dan zien anderen dat weer. Mensen zijn toch benieuwd waar de pop vandaan komt en hebben het er voor over om naar ons te rijden.” Mond-tot-mondreclame is de beste reclame, benadrukt Jurgen. “We helpen de klant ook op een goede manier en komen ze tegemoet. Met mensen die van ver komen spreken we soms halverwege af. Dan hoeven ze niet helemaal naar Tilburg te rijden.”

JB-Amusement Feest & Attractieverhuur

Wie bij JB-Amusement Feest & Attractieverhuur een pop (of iets anders) huurt, boft: aan borg doen Jurgen en Ineke niet. “Dat doen we bewust. Veel kinderen die een pop voor hun vader of moeder huren, studeren nog of werken net. Betaal je ook borg, dan wordt een pop wel heel duur en haken ze af”, zegt Ineke. “Dat bevalt goed”, voegt Jurgen eraan toe. “Dat scheelt voor ons ook weer, zo lopen we niet met een pak geld rond. En het gaat altijd goed, de spullen worden elke keer weer netjes teruggebracht.”

Tekst loopt door onder foto. 

jb-amusement feest & attractieverhuur
Jurgen en Ineke zijn samen dolgelukkig. Foto: indebuurt Tilburg

‘Dan voel je je pas een rijk man’

“Ha, kijk, die komt uit Den Haag.” Jurgen haalt een babypop tevoorschijn, stuurt een Tikkie (betaalverzoek) en ziet een tevreden klant vertrekken. “Het is toch mooi dat je van je passie je beroep kunt maken? Dat je zelf dingen kunt maken en aan de man brengt en daarmee je brood verdient. En dat samen met de liefste vrouw die je elke dag weer ondersteunt. Dan voel je je pas een rijk man.”

Heb jij binnenkort ook een feest, jubileum, verjaardag of een andere bijzondere gelegenheid om te vieren? Check hier het aanbod van JB-Amusement Feest & Attractieverhuur. 

Lees ook:

sarah en abraham huren tilburg

Sarah of Abraham nodig? Jurgen en Ineke hebben de meest briljante opblaaspoppen

Wordt jouw vader, moeder of partner binnenkort 50 jaar? En vindt hij of zij het geweldig om verrast ...


Meer over JB-Amusement Feest & Attractieverhuur ontdekken?

JB-Amusement Feest & Attractieverhuur

entertainment

Gesloten08:00 - 22:00

Dragonstraat 8, Tilburg

Bekijk meer:entertainment

adv.