Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Irma van Jin’s Damesmode: ‘Buiten het centrum zitten de aparte winkels’

Door Rowie van der Vliet 12 januari 2018

“Als je het mij vraagt zitten de echt aparte winkels buiten het centrum. In de binnenstad is het zo standaard”, zegt Irma, eigenaresse van Jin’s Damesmode. Na vijf jaar succesvol ondernemen in het centrum maakte ze twee jaar geleden de overstap naar het Ketelhavenplein aan de Reeshof. “Ik heb er geen moment spijt van gehad.”

Na zo’n statement van Irma zijn we heel benieuwd wat haar Jin’s Damesmode zo apart maakt. “We onderscheiden ons door de eigen stijl. De kleding is een beetje apart en eigenwijs in een modern jasje. Ik ben altijd op jacht naar leuke items. Elke week probeer ik weer iets nieuws aan de collectie toe te voegen. Dat zoeken naar onderscheidende kleding is echt een grote hobby van mij geworden. Sowieso vind ik het geweldig om in de winkel te staan. Ik mag elke dag weer mijn hobby uitvoeren!”

Jin's Damesmode
Foto: indebuurt

Trek iets positiefs aan, dat past altijd

Op de muur staat een quote die precies omschrijft wat Jin’s Damesmode wil uitstralen: trek iets positiefs aan, dat past altijd. “Ik vind het klantencontact echt het allerleukste aan ondernemer zijn. Dat zit hem in de uitdaging om iemand leuk aan te kleden zodat zij zich prettig voelt. Ik probeer klanten vaak ook iets te laten passen dat ze niet kennen. Alleen maar om aan te geven hoe goed iets kan staan.”

Op z’n gemak voelen

Het zijn niet alleen maar bloesjes, vesten en broeken in kleine en grote maten die je bij de kledingwinkel vindt. “Dames kunnen hier voor een volledige outfit terecht. Onze sjaals, tassen en sieraden doen het ook goed. We hebben ook panty’s.” Naast het passen van kleding en verliefd worden op accessoires, kunnen klanten ook hondjes komen aaien. “Ik neem de honden altijd mee! Dat is gewoon gezellig. Jin’s Damesmode is een familiewinkel. Iedereen moet zich hier op z’n gemak voelen.”

Jin's Damesmode
Foto: indebuurt

Een grote familie

Van het centrum naar de Reeshof verhuizen is niet voor iedere ondernemer de meest logische keuze. “Ik ga er vanuit dat de loop in het Ketelhavenplein ooit nog eens komt. Dat meer ondernemers zeggen: ‘hé, we willen hier toch eens zitten’. Als het aan mij ligt creëren we als één grote familie op één plein ons eigen winkelcentrum.”

Meisjesdroom

“Ik hoef niet heel rijk te worden van Jin’s Damesmode. Wat ik met de winkel wil bereiken? Vooral om het nog zo lang mogelijk te kunnen en mogen blijven doen. Ooit is het begonnen als meisjesdroom. Eigenlijk heb ik altijd al een kledingwinkel willen hebben, maar ja, wanneer ga je starten? Nou, vijf jaar geleden dus!”

Jin's Damesmode
Foto: indebuurt

Who’s next?

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Zoals Astrid en Renate van Lunchcafé Nieuwland bijvoorbeeld. Dan mag je ons altijd tippen via [email protected].


Meer over Jin’s Damesmode ontdekken?

Jin’s Damesmode Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Ketelhavenplein 41, Tilburg

Bekijk meer:Permanent gesloten

adv.