Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jeroen begon kledingwinkel Superfly bij toeval: ‘Moest m’n reizen betalen’

Door Thijs Dingemans 3 november 2017

Het is deze maand feest in het Dwaalgebied: kledingwinkel Superfly bestaat 17 november twintig jaar en dat wordt gevierd! Wij liepen de winkel aan de Nieuwlandstraat binnen, keken rond en spraken eigenaar Jeroen Fiers, die in de jaren 90 een stukje verderop begon in een klein hok van 30 vierkante meter. “Dat was echt een klein winkeltje. We zitten nu op 300 vierkante meter.”

Nog voor die kleine winkel op nummertje 59, begon Jeroen al met het inkopen van kleding. “Ik heb na mijn studies rechten en filosofie een tijd in het buitenland gezeten. Om mijn reizen te betalen, importeerde ik kleding uit Amerika om die te verkopen. Ik miste hier wat in het aanbod en er stond een pandje vrij. Daar ben ik maar gewoon ingegaan. Zo is het eigenlijk begonnen.”

superfly
Foto: Indebuurt

Toplocatie

Zes jaar lang verkocht Jeroen kleding in het kleine pand in de Nieuwlandstraat, waarna hij 14 jaar geleden richting de hoek van de vijfsprong trok. Een betere locatie kan eigenlijk niet. “Toen we hier begonnen, zat de Spaarbank er nog niet. En er was nog oude bestrating. Mensen hadden echt zoiets van: wat ga je nu doen? Helemaal omdat veel winkels in het Dwaalgebied zijn gestopt. Maar wij hadden de potentie wel in het oog. Zie nu: het is druk in de straten en we zitten op een perfecte plek, midden in het Dwaalgebied.”

superfly
Foto: Indebuurt

Groter, groter, grootst

De laatste jaren is Superfly flink verbouwd. “We hadden geluk dat Soups & Shakes verhuisde. Daardoor kwam een stuk pand vrij en die kans komt maar één keer voorbij. Dat hebben we er dus bijgekregen en achter waren opslagruimtes; die hebben we er ook bijgetrokken. We hebben er veel aan moeten doen, maar ik ben er heel blij mee.” Of de kledingwinkel later nóg groter wordt? Nee. Zoals het pand nu is, blijft het. “Groter kan trouwens ook niet meer.”

“Niemand had gedacht dat dit zo mooi zou worden”

Als we beginnen over het opkomende Dwaalgebied, begint Jeroen te glunderen. “15 jaar geleden had niemand gedacht dat dit zo mooi zou worden. Maar daar doen we met alle ondernemers ook ons best voor. We proberen iedereen erbij te betrekken en willen laten zien wie we zijn, bijvoorbeeld met de Dwalerij. Dat gaat tot nu toe goed. Iedereen kan hier goed met elkaar overweg.”

Foto: Superfly

Sushi de publiekstrekker

Zo goed zelfs, dat Jeroen samenwoont met Esther van Kaaszaak. Hoe dat komt? “Ze heeft hier vroeger gewerkt. Daarna is ze d’r eigen ding begonnen. En dat gaat goed.” Jeroen boft: wie kaas gaat halen en de kids bij heeft, wordt doorverwezen naar Superfly. De reden? Winkelhond Sushi. “Die is echt publiekstrekker nummer 1. Mensen met kinderen moeten altijd even hiernaartoe, omdat de hond geaaid moet worden. Mooi dat het tegelijk kan; de kinderen kunnen bij ons met de hond spelen, de ouders rustig shoppen.”

superfly
Foto: Indebuurt

Veel vrienden erbij

Wat ’20 jaar Superfly’ Jeroen heeft gebracht? Een hoop nieuwe vrienden. “We hebben veel vaste klanten met dezelfde interesses, die ook nog eens dezelfde kleding dragen. Zo begint het een beetje: je kletst wat en gaat na het werk een keer wat drinken. Vervolgens groeit je sociale kring. Heel leuk.”

En dan nog dit:

17 november bestaat Superfly dus 20 jaar. Daarom pakt de kledingwinkel groot uit. “Er komt een jukebox. Mensen mogen hun eigen single meenemen en die afspelen. Ook komt er een snackwand en ieder krijgt wat te eten en te drinken. Én we hebben sowieso al een biljart staan. We zijn veel meer dan alleen een kledingwinkel.”

superfly
Foto: Indebuurt

Who’s next?

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Zoals Bob van Stoom013 bijvoorbeeld. Dan mag je ons altijd tippen via [email protected].


Meer over Superfly ontdekken?

Superfly kledingwinkels

Gesloten12:00 - 17:00

Nieuwlandstraat 2, Tilburg

Bekijk meer:kledingwinkels

adv.