Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jelle, Laura en Joost runnen Karakter: ‘We doen waar we goed in zijn én wat we leuk vinden’

Door Noah Godefroy 25 oktober 2019

Jelle Kuijpers en Laura Kruijssen (beiden 26) lagen lekker op het strand van Curaçao toen Laura’s broer Joost (32) belde. Drie jaar, tig nieuwe gerechten en een ontelbaar aantal verse frieten later runt het drietal nog altijd Friethuys/restaurant Karakter aan de Beukenstraat. En stilzitten is er niet bij: “We willen constant blijven vernieuwen.”

Joost volgde de koksopleiding en is verantwoordelijk voor de keuken. Laura doet het restaurant en Jelle staat achter de pannen in het Friethuys. “Dat is denk ik ook de kracht van Karakter. De drie eigenaren zitten er echt in en doen waar ze goed in zijn. Als een restaurant z’n chef kwijtraakt, hebben ze en groot probleem; dat zal bij ons niet zomaar gebeuren”, zegt Laura terwijl ze een tafel afruimt. Een grote lunchgroep van de gemeente is net weg.

Tekst gaat verder onder de foto

Jelle en Laura in hun zaak. Foto: indebuurt Tilburg

Verantwoordelijkheid

Naast doen waar ze goed in zijn, doen ze ook wat ze leuk vinden. Jelle: “Ik vind het fantastisch, joh. Die vaste klanten telkens weer zien, vragen hoe het met ze is. Laura vindt het dan weer leuk om uit te leggen wat de keuken heeft klaargemaakt; ik heb daar minder mee.” Laura vult aan: “Het is goed dat we op zowel de keuken, de friettent als in het restaurant iemand hebben die de verantwoordelijkheid draagt en dat ook met plezier doet.” Die verantwoordelijkheid komt goed van pas: in totaal werken er maar liefst 25 man bij Karakter, waarvan zeven mensen fulltime.

Curaçao

Even terug naar Curaçao, waar het allemaal begon. Tijdens hun studie aan de NHTV in Breda, besloten Jelle en Laura naar het Antilliaanse eiland te verkassen. Laura’s moeder woont daar en de twee zagen er een gat in de markt: ze richtten er reserveringswebsite dinnercuracao.com op en de planning was eigenlijk daar voor langere tijd te blijven. Totdat Joost belde met het idee Klein Tilburg (Karakters voorganger, waar Jelle en Laura allebei een bijbaantje hadden) over te nemen. “Grappig, want eigenlijk kende Joost de eigenaar van Klein Tilburg juist via ons. Toen hij belde, twijfelden we nog wel even. Maar Joost voerde alle gesprekken en toen het concreter werd, zijn we er toch vol overtuiging ingestapt”, vertelt Laura.

Tekst gaat verder onder de foto

Karakter.
Het Friethuys. Foto: indebuurt Tilburg

Vernieuwing

Hoewel zowel het restaurant als het Friethuys goed loopt -“en er zit nog steeds een stijgende lijn in”-, is het drietal niet bang om nieuwe dingen te proberen. “Het lijkt mij wel leuk om nog iets van een feestzaal erbij te doen. We krijgen nu regelmatig verzoeken voor een feest, maar dan moeten de deuren dicht voor het diner. Het zou ideaal zijn als we het allebei kunnen doen. Nieuwe projecten vind ik interessant, want hoewel ik het nu prima naar mijn zin heb achter de pannen, wil ik dat ook weer niet de rest van mijn leven doen”, vertelt Jelle.

Bezorgservice

Een ander idee kwam begin dit jaar al tot bloei. Naast de frieten en de menu’s moesten er ook broodjes bezorgd worden, zo vonden ze. En dat was even zoeken. Laura: “We wilden in het hogere segment gaan zitten. Gewoon écht goed belegde broodjes; dat je goed vol zit na zo’n lunch. Bovendien hebben we dan de hele dag constantheid in het werk. Van vroege lunch, naar frietjes met etenstijd en late diners.” Maar de concurrentie is groot. “Dus besloten we wat omlaag te gaan met de prijzen en toch dezelfde broodjes met dezelfde kwaliteit en belegging te leveren. En we merken dat dat steeds beter gaat lopen”, zegt Jelle.

Tekst gaat verder onder de foto

Karakter
Laura achter de bar. Foto: indebuurt Tilburg

Mond-tot-mond

Ook het bezorgplan is ambitieus en blijft groeien. “Zo gaan we nu ook samenwerken met Uber Eats. We hopen daar weer een nieuwe doelgroep mee aan te spreken. Plus we hoeven zelf niet meer te bezorgen”, geeft Jelle aan. Daarbij worden er ook bedrijfslunches bezorgd, al komen er ook steeds meer lunchgroepen naar Karakter zelf. Laura: “Vandaag zat er een groep van de gemeente, en morgen komt er dan ook een afdeling hierheen voor een feestje. Dat merken we toch wel hoor: mond-tot-mond reclame is nog altijd de beste reclame. Als mensen het goed vinden, vertellen ze dat aan anderen, en die anderen komen dan óók.”

Lees ook:

chocolate company

Christel en Sebastiaan van Chocolate Company beleefden een eerste rampjaar

Het is de grootste nachtmerrie voor een ondernemer: een zwaar ongeluk krijgen terwijl je zaak bijná ...
sarah en abraham huren tilburg

Jurgen begon zijn bedrijf in een schuurtje aan huis: ‘Nu komen ze vanuit het hele land’

Zo'n 15 jaar geleden begon Jurgen Brants met het verhuren van springkussens en een paar Abraham- en ...
Mil's Pasfoto’s en Men Lifestyle

Jamil (28) heeft zijn eigen ‘mancave’: ‘Mooiste winkeltje van het Wagnerplein’

Je zou het niet zomaar verwachten, maar middenin het Wagnerplein bevindt zich een heuse ‘mancave’. J...


Meer over Karakter ontdekken?

Karakter

restaurants en horeca

Geopend11:30 - 23:00

Beukenstraat 40, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.