Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jan van JM Lederwaren zit al 32 (!) jaar in de binnenstad

Aangeboden door JM Lederwaren 3 juli 2020

De J staat voor Jan en de M staat voor Mutsaers. Jan verkoopt Lederwaren en Reisartikelen. Wat krijg je dan? Juist: JM Lederwaren en Reisartikelen. Al 32 jaar verkoopt Jan zijn artikelen in de Tilburgse binnenstad met passie. “We hebben hier nog een mooi stukje met echte zelfstandig ondernemers.”

Toen Jan ooit begon in de jaren ’80, bestond de helft van de Heuvelstraat uit zelfstandigen, vertelt Jan: “Maar aan het eind van de eighties kregen de grootwinkelbedrijven steeds meer de overhand in deze straat. Nu zit ik hier samen met onder andere Radiobeurs, Napoleon, Van Vlerken en Mint & Pepr in het ‘verlengstuk van de Heuvelstraat’.

Uitstraling

En dat spreekt tot de verbeelding van bezoekers, zo zegt Jan: “Er komen vaak mensen uit de grote steden die aangeven dat onze winkels de binnenstad juist mooier maken. Dan hoor je dat dit er in andere steden helemaal niet meer is: alle winkels zijn daar hetzelfde in uitstraling maar ook in aanbod.”

Tekst loopt door onder de foto.

JM Lederwaren
JM staat voor, jazeker: Jan Mutsaers. Foto: indebuurt Tilburg.

Generatie

Tassen, portemonnees, koffers, etui’s: een échte Tilburger heeft weleens wat bij Jan op de kop getikt. Dat is niet raar, want de nieuwste generatie weet niet beter dan dat Jan met zijn winkel in de Tilburgse binnenstad zit. “Ik heb families onder mijn klanten waarvan moeders jaren geleden met hun dochters wat kwamen halen en die dochters hebben nu zélf dochters. Dat is altijd leuk om te zien.”

Webshop JM Lederwaren

“Ik heb ook wel het geluk dat ik een winkel heb die niet op elke hoek van de straat zit natuurlijk”, legt Jan uit waarom hij al zolang overleeft in de binnenstad. De webshops en grote zaken deden hun intrede, en dus moest hij ook wel met de tijd mee. “Ook ik heb een webshop naast de fysieke winkel. Op www.tassen-thuis.nl. staat al veel van het aanbod, maar ik heb toch liever dat mensen langskomen in de winkel!”

 Deze bijdrage wordt je aangeboden door JM Lederwaren. Meer over JM Lederwaren ontdekken?

JM Lederwaren

tassen en koffers winkels

Gesloten10:30 - 17:30

Heuvelstraat 120, Tilburg

Bekijk meer:tassen en koffers winkels

adv.