Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ilse opende Cocoon: ‘Mensen verbazen zich over hoe groot de winkel is’

Door Rowie van der Vliet 28 september 2018

Wij Tilburgers hebben het met zijn allen over de Spoorzone of Piushaven, maar als het aan Ilse Wouters ligt wordt het Wilhelminapark straks (weer) de place to be. Met haar bloemen- en woonwinkel Cocoon geeft ze het goede voorbeeld.

“Soms komen mensen gewoon even buurten. Dan zitten ze op de bank een kopje koffie te drinken of komen ze onze hond Dazzle aaien. Dat moet ook kunnen. Heerlijk dat ze even sfeer komen proeven en willen rondneuzen tussen de nieuwe spulletjes.” En wat is er veel om tussen te snuffelen! “Mensen verbazen zich bij het eerste bezoek altijd over hoe groot de winkel is.” Dat is precies wat wij ook denken zodra we een voet over de drempel zetten. Wie binnenstapt, ziet dat er nog een grote gang en knusse hoekjes zijn. Wat gaaf!

Warm deken

Cocoon opende op woensdag 12 september. “Het is precies uitgepakt zoals ik het wilde hebben. Met de glas-in-lood elementen, de oude deur én de gezellige keuken. De buurt voelt echt als een warm deken. Het is heel gezellig met de ondernemers die hier zitten, maar ook met de buurtbewoners. Ze zijn blij met een leuke winkel die het hoekje weer een beetje opknapt. De mond-op-mondreclame werkt al goed, haha. We horen van mensen dat ze speciaal voor onze winkel vanuit Berkel-Enschot, de Reeshof of Loon op Zand komen.”

Cocoon
Cocoon Foto: Laura Siliquini photography

Donkere muren

De donkere muren, fluffy kussens, kaarsen én dagverse bloemen zorgen voor een knus gevoel. “De naam komt van het begrip je huis ‘cocoonen’. Dat is het knus en gezellig maken, bijvoorbeeld met plaids, kaarsjes en kussentjes. Een buurman was even verbaasd toen wij de muren zo donker schilderden, maar toen we de naam uitlegden, snapte hij het helemaal.”

Mix & match

Ilse Wouters is van huis uit binnenhuisarchitect, maar heeft ook altijd een winkel gehad. We kunnen het niet laten om Ilse om tips te vragen voor het stylen van ons huis. “Jan de Bouvrie zei altijd: ‘je moet van alles twee hebben’. Daar wordt het juist heel statisch van. Ik vind het leuk om lekker te mixen. Bijvoorbeeld een dienblaadje met waxinelichtjes. Persoonlijke details zoals een vaas van je oma of keramieken vaasjes maken je interieur leuk.”

Cocoon
Cocoon Foto: Laura Siliquini photography

Verschillende landen

“Wij hebben in de winkel ook veel producten uit verschillende landen. Een beetje Oosters, een beetje Scandinavisch, voodoopoppetjes uit Afrika, kettingen van Berbers en kleedjes uit Marrakesh. Ook hebben wij schilderijen van Jan Spit, die hier eerst zijn atelier had. De eerste is al verkocht en een deel van de opbrengst gaat naar Gijsje Eigenwijsje.” Naast interieurspullen staat Cocoon nu al bekend om dagverse bloemen. “De meeste bloemisten gaan er interieur bij doen, maar voor mij was het andersom. Bloemen doen zoveel voor je huis. Het maakt mijn werk zo leuk en afwisselend! Iedere ochtend haal ik echt zelf dagverse bloemen op en bij mensen met een abonnement breng ik bloemen thuis. Ik ben heel open minded qua spullen voor mijn winkel, maar het zijn allemaal dingen waar ik achter sta. Ik heb ook echt mijn eigen stijl in het bloemenwerk.”

Cocoon
Cocoon Tilburg Foto: Laura Siliquini photography

Monumentaal pand

Ilse is het runnen van een winkel wel gewend, maar het is haar eerste zaak in Tilburg. “Toen onze dochter Fenne in Tilburg ging studeren heeft ze ons helemaal enthousiast gemaakt voor de stad. Ze werkt voor BANK15, dus ze weet alles van de leuke dingen die hier gebeuren. Het is de hobby van mijn man om oude panden op te knappen. En dan niet iets uit de jaren zeventig, maar echt een monumentaal pand. We hebben al vaker zulke panden helemaal opgeknapt. Dat past echt bij ons.”

Who’s next?

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Zoals Els van Solidare Natuurvoeding waar het toch een beetje party is om een hele goede reden. Dan mag je ons altijd tippen via [email protected].

Lees ook:

Moniquenwerk Broderie d'art

De winkel van Monique wordt zelfs bezocht door mensen uit Leeuwarden

Hieperdepiep hoera! Het is alweer bijna vijf jaar geleden dat Monique Munster naar Tilburg kwam met ...
Roger Quatta

Roger van Quatta: ‘We zijn meer dan de winkel van die vogels met grote ogen’

Watta, Quatta? In de meest bijzondere winkel van de Heuvelstraat weet je niet waar je moet kijken. H...
café de wijn

Jolanda en Bernadette zijn hét gezicht van Café de Wijn: ‘Het is ons kent ons hier’

Ze zijn al jaren hét gezicht van de Stadhuisstraat, hebben een fantastische barvrouw en stapten onla...

Meer over Cocoon ontdekken?

Cocoon bloemisten

Gesloten09:00 - 19:00

Wilhelminapark 38, Tilburg

Bekijk meer:bloemisten

adv.