Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gebruikte meubels van Peerke: ‘Een kromme spijker gooi je niet weg, die sla je recht’

Aangeboden door Peerke Gebruikte Meubels 17 januari 2020

Ondernemen. Je kunt ervoor studeren. Je kunt het van ’n ander leren of afkijken. En dan heb je Peter Hessels; geboren ondernemer. Wie? Peerke natuurlijk, van Peerke Gebruikte Meubels. Dit jaar zit-ie 37 jaar in het vak en dat zonder een centje pijn: “Ik loop nog steeds iedere dag fluitend de trap af.”

Lekker, ‘Peerke’ woont namelijk boven zijn zaak aan de Korvelseweg. Dat dat een voordeel is, blijkt wel: “Kijk, sommige mensen vinden hun werk leuk maar moeten iedere ochtend een uur de file in. Daar heb ik al geen last van. Wat ik wel minder vind aan het werk? Dat de helft naar de belasting moet…”, knipoogt Peerke.

Mensenvak

Een knipoog. Dat hoort erbij als je bij Peerke op visite gaat om gebruikte meubels te bekijken. Of wanneer hij persoonlijk langskomt om jouw meubels op te halen. Een mensenvak; zo noemt-ie het. “Dat is ook wat ik zo gaaf vind aan dit vak. Ik probeer mensen aan alle kanten te helpen. Als ik meubels ga halen en ik zie dat ik er wat voor kan vangen, vind ik dat die mensen daar ook wat centen voor mogen vangen. Dat is dezelfde reden waarom mijn personeel in dienst is, en ze niet vrijwillig werken. Het is goed dat mensen een plek hebben waar ze bezig kunnen zijn, maar volgens mij moet daar ook wat tegenover staan. Misbruik van de goedheid van vrijwilligers ligt al snel op de loer.”

Bomen in de bakfiets

Maar ooit was er een tijd dat Peerke nog helemaal geen personeel had. Wat heet: op z’n vijftiende zag-ie een gat in de markt. Kerstbomen verkopen aan huis. “Ik kocht wat bomen bij een teler, maakte een lijst van mensen waarvan ik dacht: die kunnen wel een boompie gebruiken. Dan ging ik langs met een boom in m’n bakfiets en pakte ik wat winst op iedere boom. Dat was ’n leuk traktement. Daarnaast bracht ik krantjes rond, en na mijn dienstplicht ging ik aan de slag bij mijn oom.” De oom in kwestie had twee meubelzaken, en na anderhalf jaar had Peerke het idee dat-ie dat kunstje zelf ook wel kon. “Beetje gezeik, maar dat was zo weer bijgelegd. Uiteindelijk nam ik zijn vestiging in Tilburg over. Ik ging van start met een geleende auto en aanhanger.”

Gebruikte Meubels Peerke
Nieuwe stoel nodig? Keuze zat! Beeld: indebuurt Tilburg.

Stoeipartijen

En verrek, er was nog een vrouw die het zag zitten in het jonge werkpaard ook. “Ik kreeg verkering met mijn huidige vrouw toen ik 18 was, en toen ik een tijd later zei dat ik voor mezelf ging beginnen, was haar reactie: ‘Ge kekt maar.’. Grappig genoeg duurde het niet lang voordat we de zaak samen gingen runnen en dat doen we nu nog. Zij staat altijd in de winkel, doet de website en gaat over de social media. Ik probeer me vooral te focussen op de inkoop van meubels. Het heeft de nodige stoeipartijen opgeleverd maar ach, die nemen we nog altijd voor lief; we zijn al 33 jaar getrouwd en we kunnen nog wel even vooruit.”

Kromme spijker

Ook de verandering in het consumentengedrag ziet Peerke niet als een vervelend iets. Eerder een uitdaging, zo vindt hij: “Tijden veranderen, maar vanaf het begin probeer ik mee te gaan met de tijd. Wij hadden in 1998 al een webshop joh. Daarom vind ik het ook zo fijn om jonge mensen om me heen te hebben. Dat is fijn om mee te sparren. Mijn dochter komt binnenkort ook bij ons werken, en ik kan niet wachten op die frisse wind.” Een echt familiebedrijf dus. “Ja, recyclen zit in mijn bloed. Mijn vader leefde in de oorlog, dus die gooit niks weg. Ik heb dat meegekregen: een kromme spijker gooi je niet weg, die sla je recht.”

Lees ook:

Peerke Gebruikte Meubelen

Tip: bij deze kringloopwinkel koop je de mooiste meubels

Het is goed voor de portemonnee, de kwaliteit is prima en je helpt het milieu... We kunnen nog heel ...
Peerke gebruikte meubels

Wist je dit? In deze verborgen schatkamer vind je gigantisch veel goedkope meubels

'De verborgen schatkamer'. Zo kunnen we het magazijn van Peerke Gebruikte Meubels toch wel noemen. D...
Peerke Gebruikte Meubelen

5 redenen waarom je het best tweedehands kunt kopen

Ben jij er al uit wat in 2019 jouw goede voornemen wordt? Nee? Dan helpen wij je een handje: koop tw...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Peerke Gebruikte Meubels. Meer over Peerke Gebruikte Meubels ontdekken?

Peerke Gebruikte Meubels

kringloopwinkels

Gesloten10:00 - 21:00

Korvelseweg 159, Tilburg

Bekijk meer:kringloopwinkels

adv.