Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Floor bedacht het lockdowndoeboek: ‘Mensen zijn helemaal blij’

Door Rowie van der Vliet 26 december 2020

Wat deed jij toen je hoorde dat Nederland in lockdown moest? Floor van Tuijn uit Tilburg besloot keihard te knallen in de avonduurtjes en ontwikkelde een lockdowndoeboek. Compleet met puzzels, bingo, mondkapjesaftelkalender, yoga-oefeningen en meer. 

“Maandag was de persconferentie en dinsdag ben ik al gestart aan Het GROTE Lockdown DOEboek. In minder dan een week tijd was het klaar. Ik wilde er niet aan het einde van de lockdown mee komen.”

Fijne tijd

In het dagelijkse leven werkt Floor als coach en mentor op een middelbare school. Je kunt haar ook kennen van Heerlijk Eerlijk de podcast, die ze samen met vriendin Maartje opneemt. “Ik werk aan de persoonlijke ontwikkeling van jongeren en heb een eigen bedrijf waarbij ik mensen help met faalangst, perfectionisme en die mindset. Ik wil mensen in hun kracht zetten en ze anders naar het leven laten kijken. Door de lockdown hebben veel mensen het moeilijk. Juist in deze tijd laat ik zien wat er nog wel kan en hoe we er voor onszelf en anderen een fijne tijd van maken.”

Tijd voor jezelf

Floor was als klein meisje altijd gek op een vakantiedoeboek. “Ken je dat nog? Zo’n boek met spelletjes, woordzoekers en zoek de verschillen. Een vriendin van mij maakte een tijd geleden een doeboek over Tilburg en dat is in mijn hoofd blijven zitten. Het leek mij de goede manier om tijdens de lockdown even tijd voor jezelf te nemen. Ik heb al zoveel positieve reacties gehad sinds het uit is. Mensen zijn helemaal blij.”

Spelletjes

“Het lockdowndoeboek bestaat uit drie onderdelen. Yin, yang en inspiratie. Ik behandel met yin het vrouwelijke en passieve. Nu is het een tijd waarin we meer naar binnen keren. Het yang-gedeelte is juist ‘mannelijk’ en actief met bijvoorbeeld oefeningen om te bewegen zoals zet 10.000 stappen of ontdek je eigen stad. Bij inspiratie kun je denken aan tips voor series.”

‘Wilde iets terugdoen’

“Ik wilde echt iets terugdoen voor de mensen om mij heen en volgers van mijn Instagramaccount. Ik krijg altijd zoveel steun en leuke reacties. In deze tijd wilde ik de mensen die ziek thuis zitten of eenzaam zijn het gevoel geven dat we toch met elkaar in verbinding staan. Ik heb er wel voor gekozen het lockdowndoeboek niet gratis aan te bieden, want ondernemen is geen vrijwilligerswerk. Maar met de code klaarmetcorona krijgen mensen 25% korting in mijn webshop, waar ze het boek kunnen kopen. Ik hoop dat mensen door het boek in een positieve mindset komen en dat we ons op afstand toch verbonden voelen.”

Lees ook:

Faja Lobi

Hans en Mirjam runnen Faja Lobi: ‘We zijn meer dan alleen de Surinaamse keuken’

Midden op de Oude Markt in de Tilburgse binnenstad vind je de Surinaamse eettent Faja Lobi. Hans en ...
Erik

Erik runt Discus Animo: ‘Een van de laatste traditionele dierenspeciaalzaken’

Terwijl nieuwe, grote dierenspeciaalzaken als paddenstoelen uit de grond lijken te schieten, vind je...

Monique van Houtum begeleidt uitvaarten: ‘Soms sta ik met een brok in mijn keel’

"Als ik over mijn vak begin te praten dan kan ik de halve dag doorgaan", vertelt Monique van Houtum ...

adv.