Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Feestje: jeugdvrienden Bas en Patrick runnen 10 jaar Totaal Vitaal

Aangeboden door Totaal Vitaal 1 maart 2018

Jeugdvrienden Patrick van Erp en Bas Jansen ontkurken ongetwijfeld een lekkere fles bubbels. Hun zaak Totaal Vitaal aan de Noordhoekring bestaat vandaag (1 maart) precies tien jaar. Reden voor ons om eens langs te gaan. En nee, niet voor een glas champagne, maar om kennis te maken met de twee enthousiaste Tilburgers.

We worden warm ontvangen door Bas en Patrick. Of het goed is als ze tussendoor een bammetje eten? Uiteraard. Als we vragen hoe de twee hier terecht zijn gekomen, neemt Bas als eerste het woord. “Ik ben hier in 1999 begonnen; toen heette het nog Fysio Actief. In 2007 kreeg ik de vraag van de oude eigenaar of ik de fitness wilde overnemen. Alleen was dat best lastig. Patrick kende ik nog van vroeger. We zeiden ooit: als we een keer de kans krijgen om iets samen te doen, dan doen we dat. Dus heb ik hem benaderd. En toen ging het vrij snel.”

(tekst loopt door onder foto)

totaal vitaal
Foto: Indebuurt.nl

Snel gegroeid

In 2008 namen Bas en Patrick de fitness al over en veranderden ze de naam in Totaal Vitaal. In 2013 namen ze ook de fysiotherapie over; vanaf dat moment stonden beide heren helemaal op zelfstandige benen. Nu – tien jaar verder – zien ze in dat alles flink is verbeterd. “We begonnen hier met wat reguliere fitnessapparaten, wat losse gewichten en verouderde wellness. De fitness was echt gericht op de bewoners die hier boven wonen”, vertelt Bas.

Miloncirkel

Beiden beseften dat als ze op die manier zouden doorgaan, ze het niet zouden redden. “En toen kwam de miloncirkel op ons pad. Patrick was meteen erg enthousiast en heeft mij snel overtuigd. Het is de beste keuze die we ooit hebben gemaakt”, vervolgt Bas. “Sindsdien helpen we onze klanten veel beter op maat”, vult Patrick aan. “Het is een super fantastisch concept. Milon staat voor snel, veiliger, efficiënt en resultaatgericht trainen. Je hoeft maar twee keer per week 35 minuten te trainen op de apparaten. Dat is al voldoende voor maximaal resultaat.”

Persoonlijke benadering

Bas en Patrick veranderden na de overname het één en ander in de zaak: de zonnebank ging eruit, net als de infrarood en beweegbanken. De focus werd gelegd op fysio, voeding en de fitness (de miloncirkel dus). Hun doel? Het bevorderen van een actieve leefstijl. “Daarbij wordt de klant intensief begeleid. Dat is ook wat we willen; we proberen die persoonlijke benadering te bewaren. Mensen vinden het prettig dat het hier zo kleinschalig is en dat je traint in een huiskamersfeer”, zegt Patrick.

(tekst loopt door onder foto)

Totaal Vitaal
Patrick en Bas werken met hun unieke miloncirkel. Foto: Indebuurt.nl

De heren kennen iedereen van naam

“Vooral die persoonlijke benadering wordt enorm gewaardeerd. Dat merk je aan de reacties. De meeste mensen die hier langdurig blijven, vinden die begeleiding fijn. Vooral ook dat we ze van naam kennen”, vult Bas aan. En dat is toch wat opvalt: wie er ook binnenloopt of weggaat, allemaal worden ze bij voornaam genoemd. ‘Doei Theo, tot de volgende keer’. ‘Hey Miranda, alles goed?’. Het is duidelijk dat Bas en Patrick veel waarde hechten aan goede klantcontacten.

Voldoening

Dat is volgens Patrick ook waarom Totaal Vitaal nog altijd zo succesvol is. “Bas en ik zitten qua instelling op één lijn. We kunnen wel altijd met geld bezig zijn, maar dat maakt niet gelukkig. We vinden het veel belangrijker om mensen goed te helpen; dat geeft een bepaalde voldoening. Het is lekker als je mensen overtuigt om samen de doelstellingen te gaan halen en ze enthousiast maakt. Dan ga je met een lekker gevoel naar huis. Hetzelfde met fysio: als je mensen met twee/drie behandelingen pijnvrij krijgt; daar doe je het voor.”

(tekst loopt door onder foto)

totaal vitaal
Totaal Vitaal zit aan de Noordhoekring. Foto: Indebuurt

Succesplan

“Inderdaad. We willen mensen helpen en hun doelen realiseren”, benadrukt Bas. “Daarom zijn we nu ook met een succesplan gestart: elke maand krijgen mensen een gesprek. We kijken dan hoe het gaat en hoe het er met de doelstellingen voorstaat. We proberen daarmee nog meer die persoonlijke benadering te benadrukken en de klantenbinding zo optimaal mogelijk te maken.” “Klantgericht in plaats van kwantiteitsgericht”, gooit Patrick er achteraan, die vervolgens de zoveelste klant enthousiast begroeit.

Bas de drukke, Patrick de rustige

Bas en Patrick zijn duidelijk hét gezicht van Totaal Vitaal. Dat de twee behoorlijk van karakter verschillen, komt het succes alleen maar ten goede. “We vullen elkaar uitstekend aan”, lacht Bas. “Patrick is iets rustiger en neemt wat meer afstand, ik kan wat drukker zijn.” Patrick: “En de taken zijn goed verdeeld. Ieder heeft z’n eigen ding. We vullen elkaar echt goed aan.”

Interesse om ook kennis te maken met de enthousiaste Tilburgers? Snappen we! Je kunt hier een afspraak met ze maken. Succes!

Who’s next?

Ken jij ook een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Zoals banketbakker Maarten Van Vlerken bijvoorbeeld. Dan mag je ons altijd tippen via [email protected].


Meer over Totaal Vitaal ontdekken?

Totaal Vitaal sportcentra

Gesloten09:00 - 12:00

Noordhoekring 328, Tilburg

Bekijk meer:sportcentra

adv.