Esmé slaat een nieuwe richting in: ‘We zijn de enige schoonheidssalon in Nederland die zo werkt’

Foto: Patricia van Nispen

Heb je toen je jong was een e-mailadres aangemaakt dat niet meer bij je past? Esmé van Esch – van Gorp (28) kent dit gevoel, maar in haar geval ging het om haar bedrijfsnaam. Nu haar bedrijf bijna tien jaar bestaat was het tijd voor verandering. “Mensen zeggen: ‘wauw, wat heb je er goed over nagedacht.'” Beauty by Esmé werd omgedoopt tot Beauty Bistro.

“Ik wilde al een paar jaar de naam van mijn bedrijf wijzigen. Het paste niet meer bij wie ik was en wat ik wilde uitstralen. Toen ik achttien was bedacht ik voor mijn eenmanszaak snel de naam Beauty by Esmé, want ik had een naam nodig.” Iets minder dan tien jaar later is de zaak uitgegroeid tot eco & vegan friendly salon voor huidverbetering met vijf medewerkers. Waar Esmé als persoon in tien jaar tijd veel veranderde, groeide haar bedrijf mee. Alleen die naam…

Net zo gezellig als in een restaurant

“Ineens viel alles op zijn plek. Het moest Beauty Bistro worden. Van klanten kreeg ik al eerder de opmerking dat het hier net zo gezellig is dat het als een restaurant aanvoelt. Zelf krijg ik altijd de beste ideeën als ik in een restaurant zit. Toen dacht ik ineens aan Beauty Bistro en viel alles samen.”

Prijslijst? Behandelmenu met allergenen!

Bij Beauty Bistro werk je 1 op 1 met de behandelaar. Je neemt plaats aan de bistrotafel en neemt samen de menukaart door om te kijken wat bij jouw huid past. “Waar je op menukaarten vaak allergenen ziet, hebben wij dat ook. Met rondjes geven we aan of een behandeling geschikt is voor mensen met eczeem, acné, rosacea enzovoorts.”

Meer dan een naamsverandering

Een naamsverandering is meer dan even een nieuwe naam bedenken. Esmé was druk met het regelen van nieuwe bestickering, de website, administratieve zaken en – ook niet onbelangrijk – een nieuw logo. “Ons verhaal komt echt terug in het nieuwe logo. Het zijn twee b’s met in totaal vijf rondjes die staan voor onze vijf behandelmenu’s. We hebben een beauty-, manicure/pedicure-, massage- en harsmenu. Deze worden geserveerd op een dienblad (het rondje er omheen), wat natuurlijk een knipoog is naar een Bistro. Het blaadje verwijst natuurlijk naar onze eco & vegan concept”

Tekst loopt door na de foto.

Foto: indebuurt Tilburg

Behoorlijk pittig

De stap durven zetten om je bedrijf een andere richting op te sturen is al dapper, maar Esmé deed dit in de meest lastige tijd. “De coronacrisis was behoorlijk pittig. We zijn twee keer lang dicht geweest. Wij dachten ook: hoe lang gaat dit nog duren?”

‘Ik dacht ook: wie doet dat nou?’

“Ik heb alles op alles gezet om te zorgen dat we niet stilstaan. Door de tijd die ik over had heb ik de kans gegrepen om Beauty Bistro door te ontwikkelen. Dat was niet makkelijk, want al mijn financiële reserves heb ik op moeten maken. Ik dacht ook: wie doet dat nou? Maar ja, dat hoort bij het ondernemerschap en stilstaan is achteruit gaan!”

Tekst loopt door na de foto.

Beauty by Esmé. Foto: Patricia van Nispen

Persoonlijke groei

Ook in haar persoonlijke leven werkt Esmé hard om steeds te blijven groeien. “Ik at ongezond en dacht: waar ben ik mee bezig? Mijn huid was er slecht aan toe. Uiteindelijk ben ik zelf vegan geworden. Dat vind ik altijd zo heftig klinken. Vroeger dacht ik ook: wat een geitenwollensokkengedoe, maar dat klopt dus niet. Toen ik zuivel ook liet staan, had ik geen buikpijn meer en verdwenen mijn huidproblemen”, zegt Esmé met een lach.

De enige in Nederland

Esmé begon niet alleen de producten in haar keukenkastje, maar ook haar badkamer onder de loep te nemen. En ze schrok zich een hoedje. “In tandpasta zit zelfs dierlijke ingrediënten! En ook in wasmiddel zitten dierlijke resten. Maar soms zit er ook plastic in producten. Ik dacht: op persoonlijk gebied kan ik een klein verschil maken, maar met mijn bedrijf maak ik echt impact. We maken qua verbruiksmateriaal nu eerst eerst alles op en zijn hier transparant in, maar de milieuvriendelijke/herbruikbare, biologisch soms zelfs biologisch afbreekbare varianten staan al klaar of zijn soms al in gebruik. Daarom noem ik Beauty Bistro nu nog een eco & vegan friendly salon. Wij zijn de enige in Nederland en zijn daar erg trots op.”

Tekst loopt door na de foto.

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Spaarsysteem voor vaste klanten

Esmé besloot een tijdje geleden ook haar werkzaamheden om te gooien. “Ik ben gestopt met behandelingen uitvoeren, want ik had het idee dat ik werknemer was van mijn eigen bedrijf. En dan kun je niet groeien. Ik zoek nu de juiste behandelaar bij de klanten, bedenk concepten en focus me op begeleiding, verbetering en groei.” Zo bedacht Esmé de BistroCoin, een systeem waarmee vaste klanten beloond worden voor loyaliteit. “Mensen krijgen korting op behandelingen en producten tot wel 15% wat gelijk staat aan wel twéé gratis behandelingen per jaar!”

Grote droom

“Uiteindelijk hoop ik dat er in heel Nederland vestigingen van Beauty Bistro zitten zodat we nog meer impact kunnen maken op gebied van huidverbetering op een eco en vegan friendly wijze. Het meest trots ben ik erop dat ik met mijn bedrijf al zoveel mensen heb kunnen helpen met een schoon geweten doordat we eco & vegan friendly zijn.”

Lees ook…

Beauty Bistro

4,9
(103)

Houtstraat 46, 5046 DL Tilburg

Nu geopend

Meer informatie

Beauty Bistro

4,9
(103)

Houtstraat 46, 5046 DL Tilburg

Nu geopend

Meer informatie

Beauty Bistro

4,9
(103)

Houtstraat 46, 5046 DL Tilburg

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Bar Leonardo stopt: ‘Het begon te kriebelen’”

Bar Leonardo stopt: ‘Het begon te kriebelen’

Ga naar “Giel opent een jarenzeventigrestaurant aan de Piushaven: ‘Ik heb een beetje een oude ziel’”

Giel opent een jarenzeventigrestaurant aan de Piushaven: ‘Ik heb een beetje een oude ziel’

restaurant de Belinda Giel
Ga naar “Quintus helpt Tilburgers met dementie: ‘Ineens dansen ze door de kamer’”

Quintus helpt Tilburgers met dementie: ‘Ineens dansen ze door de kamer’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “True Spirit gebreide tuniek** € 14,99”

True Spirit gebreide tuniek** € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “True Spirit trui** € 9,99”

True Spirit trui** € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Jan van Haasteren puzzel € 9,99”

Jan van Haasteren puzzel € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “LOGISTIEK MEDEWERKER BIJ DECATHLON”

LOGISTIEK MEDEWERKER BIJ DECATHLON

 • Decathlon Netherlands BV
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Magazijnmedewerker ochtend”

Magazijnmedewerker ochtend

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Parttime magazijnmedewerker”

Parttime magazijnmedewerker

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “CV Monteur Service Onderhoud | Werktuigkunde | 2.100 – 3.200”

CV Monteur Service Onderhoud | Werktuigkunde | 2.100 – 3.200

 • WR.nl Solliciteren
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Onderhoudsschilder Tilburg”

Onderhoudsschilder Tilburg

 • Covebo Uitzendgroep
 • Fulltime/Parttime