Esmé begon haar bedrijf in een klein kamertje: ‘En toen explodeerde mijn salon ineens…’

Aangeboden door Beauty Bistro

Beauty by esmé
Esmé runt Beauty by Esmé. Foto: Patricia van Nispen

Het bedrijf van Esmé van Esch – van Gorp (27) is niet meer weg te denken uit Tilburg: al zeven jaar runt ze medisch pedicure- en schoonheidssalon Beauty by Esmé. De zaken gaan zo goed, dat ze moet uitbreiden. En dat terwijl ze ooit begon in een klein studentenkamertje van 18 vierkante meter. “Naast mijn bedbank stond de nageltafel, waar ik vrienden en familie behandelde. Al snel groeide mijn klantenbestand.”

Esmé blikt trots terug vanuit haar salon in de Houtstraat: “Het is toch wel bijzonder. Ik ben in de eetkamer van mijn ouders begonnen met het behandelen van vrienden en familie. Op een gegeven moment kende ik mijn klantenbestand niet meer, zo hard ging het.”

‘En toen explodeerde mijn salon ineens’

Eenmaal op zichzelf wonend ging Esmé gewoon rustig door met behandelen. “Ik woonde in een studentenkamer van 18 vierkante meter in de Bisschop Masiusstraat. Naast mijn bedbank stond een nageltafel, die paste precies.” In 2012 werd Esmé’s werkplek een stuk ruimer toen ze met Olivier ging samenwonen in de Piusstraat. Ze runde Beauty by Esmé in een kamertje in het appartement, waar ze inmiddels fulltime bezig was. “Ik dacht: wat ben ik hier aan het doen? Ik ben fulltime aan het werk, ik moet terug naar school. En toen explodeerde mijn salon ineens…”

Tekst loopt door onder foto. 

Beauty by Esmé
Beauty by Esmé. Foto: Patricia van Nispen

In één klap honderd klanten erbij

Esmé deed mee aan een Social Deal-actie, waarbij ze honderd vouchers moest verkopen. “Dit had nog nooit iemand verkocht, zeiden ze. Maar ik was juist bang dat ik er honderd zou verkopen, wat ik nooit zou aankunnen naast mijn fulltime studie.” En ja, hoor… Esmé’s vrees werd werkelijkheid: ze verkocht in één dag honderd vouchers. “Alle klanten boekten daarna een vervolgafspraak en bleven – tot op de dag van vandaag – trouw terugkomen. Daardoor moest ik noodgedwongen stoppen met mijn studie.”

Een bijzondere week

Ook Treatwell meldde zich in de week dat Esmé honderd vouchers verkocht. “Zij wilden mij vier jaar geleden in hun start-up als klant erbij hebben en kwamen fysiek langs. Omdat dit in dezelfde week als Social Deal was, dacht ik: weer zo’n bedrijf dat me van alles aansmeert. Maar nu vier jaar later ben ik nog steeds dik tevreden met de samenwerking en al mijn boekingen lopen via Treatwell, dat is uitgegroeid tot megagroot bedrijf.”

Verhuizing naar de Houtstraat

Door die succesvolle acties ging het snel met Esmé’s salon: ze had er in één klap honderd klanten bij, stopte met haar opleiding en verruilde het kamertje in de Piusstraat in 2016 voor de Houtstraat. “We hebben het pand helemaal verbouwd en dat had toch best impact. Er is vele avonden geklust met vrienden en familie en na twee maanden kon ik al open. Hier, ik heb de foto’s nog.” Esmé laat haar fotoboek zien. “16 juni 2016. Heel de straat stond vol! Naast familie en vrienden kwamen alle klanten op de opening af, dat was zo tof.”

Tekst loopt door onder foto. 

Beauty by Esmé. Foto: Patricia van Nispen

“Alles wat toen ooit ‘misschien’ leek, is nu uitgekomen”

“O ja, trouwens, dit is ook leuk om te lezen.” Esmé haalt een interview uit 2015 tevoorschijn. Ze werd destijds geïnterviewd door het Summa College in Eindhoven, waar ze haar opleiding tot medisch pedicure volgde. In het interview vertelt Esmé over haar droom dat ze ‘misschien ooit wel een huis koopt met salon eraan en misschien ooit personeel aanneemt.’ “Alles wat toen ooit ‘misschien’ leek, is nu uitgekomen”, zegt ze trots. “Ik woon hierboven en heb twee mensen in dienst.”

Tweede vestiging

Dat worden er vanaf maandag 6 januari vier, want dan zet Esmé een mooie, nieuwe stap in haar ondernemerscarrière: ze opent een tweede vestiging in de Willem II-straat, in het pand van City Massage. “Dat is best bijzonder gegaan… Ik had mijn moeder een massage cadeau gedaan bij City Massage. Maar zij had echt zoiets van: wat gebeurt mij nou? Ze vroeg of ik meeging, omdat ze niet alleen wilde gaan. Nou, vooruit. Zij was binnen, ik zat casual koffie te drinken en raakte aan de praat met Tess [eigenaresse van City Massage, red.]. Mijn moeder kende haar van het terras. Dus ik bood vervolgens aan om kortingkaartjes bij mij in de salon te leggen.”

Let’s do it!

En zo vertrok Esmé uit goodwill met wat kaartjes, die ze op de balie bij Beauty by Esmé legde. En toen begonnen de creatieve hersenen te werken. “Het leek me wel leuk om samen met City Massage een herfstactie te doen. Dus ik Tess appen, belt Rob [partner van Tess, red.] in één keer… Of ik binnenkort tijd had voor een kop koffie. Nou, toen kwam het hoor: of ik een salon in hun pand wilde openen!” Esmé vertrok vol verbazing richting huis om na te denken, liet er wat tijd overheen gaan, maar besloot na goede gesprekken met partner Olivier en familie en vrienden om er toch voor te gaan. “Voor mij is dit erg nieuw. Ik heb hier alles zorgvuldig opgebouwd en doe alles doordacht. Uiteindelijk heb ik met veel mensen gepraat en gezegd: ik doe het.”

Tekst loopt door onder foto. 

Beauty by Esmé. Foto: Patricia van Nispen

Erin gerold

Zo’n stap betekent nog meer ondernemen; Esmé heeft het ondernemerschap helemaal zelf moeten ontdekken. “Ik kom niet uit een ondernemersfamilie, maar ben erin gerold. Je leert wel echt door te doen: eerst deed ik bij mijn ouders thuis alleen maar nagels. Op een gegeven moment groeit je klantenbestand en moet je dat bijhouden, vervolgens moet ik een Facebookpagina aanmaken en die bijhouden, en zo zijn er nog tig dingen. Maar in alles zie ik in een uitdaging, ook al is het soms best spannend.”

Beauty by Esmé

En zo zet Esmé weer een mooie stap in haar ondernemerscarrière. “Of ik het spannend vind? Uh, ja, wel… Maar van de andere kant: wat kan er mis gaan? Ik heb niets te verliezen. We zien het wel. Waar ik ooit over droomde komt nu uit; ik heb twee salons en vier man in dienst. En wie weet wat de toekomst me brengt.”

Nieuwsgierig naar Esmé’s nieuwe pand? Boek hier een behandeling.

Lees ook:

 • Tess (28) runt vier massagesalons: ‘Ik wil naar 20 vestigingen in heel Brabant’

  Aan ambities geen gebrek: Tess Olijerhoek wil met City Massage de (Tilburgse) grenzen over. De pas 28-jarige onderneemster opende haar...

  city massage

Beauty Bistro

4,9
(103)

Houtstraat 46, 5046 DL Tilburg

Nu geopend

Meer informatie

Beauty Bistro

4,9
(103)

Houtstraat 46, 5046 DL Tilburg

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Miranda maakt een legpuzzel van Tilburg: ‘We krijgen een steeds mooiere stad’”

Miranda maakt een legpuzzel van Tilburg: ‘We krijgen een steeds mooiere stad’

miranda legpuzzel
Ga naar “Bakkerij Floor van Lieshout bestaat honderd jaar: ‘Het bakkersbloed zit al heel lang in de familie’”

Bakkerij Floor van Lieshout bestaat honderd jaar: ‘Het bakkersbloed zit al heel lang in de familie’

Floris van Lieshout
Ga naar “Verhuizen of jezelf buitengesloten: bij deze slotenmaker in Tilburg kun je 24/7 terecht”

Verhuizen of jezelf buitengesloten: bij deze slotenmaker in Tilburg kun je 24/7 terecht

Aangeboden door Slotenmaker Tilburg

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Huispak M t/m XXL € 19,99”

Huispak M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Huispak met legging M t/m XXL € 19,99”

Huispak met legging M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Alle Kruidvat vitaminen, mineralen en supplementen van € 4,98 voor € 3,74”

Alle Kruidvat vitaminen, mineralen en supplementen van € 4,98 voor € 3,74

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Mantel S/M en L/XL € 59,99”

Mantel S/M en L/XL € 59,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Medewerker catering Tilburg”

Medewerker catering Tilburg

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Werkvoorbereider Machines | ERP Systemen | 2.800 – 4.200”

Werkvoorbereider Machines | ERP Systemen | 2.800 – 4.200

 • WR.nl Solliciteren
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “accountmanager sport – Starter”

accountmanager sport – Starter

 • Page Personnel
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Orderpicker”

Orderpicker

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Klantenservice Medewerker Signify”

Klantenservice Medewerker Signify

 • Olympia
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Halloween klimmen”

Halloween klimmen

 • IJzeren Man Vught
 • Van 7 okt t/m 29 okt

Topper

Ga naar “IJM’s Buitenweek”

IJM’s Buitenweek

 • IJzeren Man Vught
 • Van 24 okt t/m 28 okt

Topper

Ga naar “De Unie”

De Unie

 • Poppodium 013
 • 8 oktober 2022
Ga naar “Senses of Change”

Senses of Change

 • Van 1 okt t/m 8 okt
Ga naar “T*Agency x The Conversation”

T*Agency x The Conversation

 • Schouwburg Concertzaal Tilburg
 • 25 oktober 2022