Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eric en Karin zijn hét makelaarsduo van de Reeshof: ‘We zijn echte sfeermakers’

Aangeboden door OMM Makelaars 15 november 2019

Al jaren zijn ze hét makelaarsduo van de Reeshof: Eric Oostelbos en Karin Meier Mattern. De twee leerden elkaar – toen nog als conculega’s – kennen bij een bezichtiging en runnen nu alweer 12,5 jaar OMM Makelaars. “We zijn vanuit het niets begonnen en kijk waar we nu staan: een prachtig nieuw pand en het enige kantoor in Tilburg-West met twee beëdigde makelaars.”

De achternamen verklapten het vermoedelijk al, maar toch, voor de verduidelijking: Eric en Karin zijn enkel zakenpartners. De twee voelden bij de eerste ontmoeting meteen een klik. “We raakten bij de bezichtiging aan de praat en ik dacht: die zit op dezelfde golflengte”, zegt Karin overtuigd. “Na een samenwerkingsverband bij een ander kantoor, zijn we op 1 januari 2007 een eigen kantoor gestart en zo werd het Oostelbos en Meier Mattern Makelaars. Dat is te veel tekst voor op een bord, vandaar dat we het afgekort hebben naar OMM Makelaars.”

Iedereen een eigen kantoor

Karin en Eric begonnen ooit heel bescheiden met een paar huizen in de etalage, aangevuld met wijkinformatie om de lege plekken op te vullen. “En kijk hoe we er nu bij zitten in zo’n prachtig pand met een volle etalage”, zegt Karin trots. OMM Makelaars is onlangs verhuisd en zit nu welgeteld één deur verderop. Eric: “We zaten op nummer 41 aan de Ketelhavenstraat en hebben nu het naastgelegen pand betrokken (nummer 43). Eindelijk hebben Karin en ik een eigen werkkamer; voorheen deelden we er één. Beneden hebben we een riante ontvangstruimte met meerdere kantoren.”

Tekst loopt door onder foto. 

OMM Makelaars
Het pand van OMM Makelaars. Foto: OMM Makelaars.

Schotse hooglander

Niemand, maar dan ook echt niemand in de Reeshof, kan meer om OMM Makelaars heen. De naam pronkt nu aan twee kanten groot op het raam: aan de voorzijde en aan de zijkant, tegenover de stadswinkel. De grote, oranje Schotse hooglander is nog prominenter aanwezig. Eric: “We wilden toen we 12,5 jaar geleden begonnen al een opvallend logo. Niet zo’n saai huisje, maar iets wat spreekt. We wilden het gevoel en de sfeer van de Reeshof erin verwerken. En ja, dan kun je maar op één symbolisch ding uitkomen: de Schotse hooglander.”

Tekst loopt door onder foto. 

OMM Makelaars
De ontvangstruimte. Foto: OMM Makelaars

Visitekaartje van de Reeshof

Voor Eric en Karin, die overigens in heel Tilburg actief zijn, gold herkenbaarheid. Wie goed naar het logo kijkt, ziet op de achtergrond de Dongevallei. “We zijn een middag lang foto’s gaan maken in en rondom de Reeshof”, vertelt Eric. “Toen we terugkwamen, zijn we de foto’s gaan bekijken. De Dongevallei leverde de mooiste plaatjes op. Op de voorgrond hebben we de bekendste ‘Dongevallei-bewoners’ geplaatst: de reiger, de Schotse hooglander en de zwaan.”

Meteen een match

Eric en Karin zijn beiden beëdigd makelaar, wat betekent dat de kennis absoluut in huis is. Ze hebben elkaar niet alleen in dat gegeven gevonden. Voor beiden geldt dat ze hun energie volledig in de aan- of verkoop van een huis stoppen. “We proberen ons vak uit te voeren zoals we zelf behandeld zouden willen worden als we een huis zouden kopen of verkopen. Onze kracht is echt het leveren van op maat gesneden dienstverlening”, zegt Eric. “Een huis is vaak de grootste aankoop in iemands leven. We vinden het daarom superbelangrijk om tot een goede deal te komen. En niet zomaar het eerste de beste bod accepteren”, vult Karin aan.

Tekst loopt door onder foto. 

OMM Makelaars
De Schotse hooglander pronkt groot op de ramen. Foto: indebuurt Tilburg

Sfeermakers

Waarin de twee elkaar nog meer hebben gevonden? “We hebben geen onderlinge strijd en doen allebei waarin we goed zijn. Ook leren we graag van elkaar. Zo is Eric van origine bouwkundige. Ik heb daardoor in de loop der jaren een betere kijk op huizen gekregen.” Eric lachend: “En Karin is een vrouw, daar kan ik niet tegenop. Nee, zonder gein, we zijn allebei sfeermakers, dat matcht.” Zodra Karin een bezichtiging voor verkopers regelt, gaan de kaarsjes aan. Eric stapt niet zonder muziekbox binnen. “En verder”, roept Karin, “altijd gordijnen open en sfeerverlichting aan!”

Persoonlijke aanpak

Eric springt van z’n stoel en rent richting de lichtknop. “Kijk, dit is niet gezellig, toch? Dit wel. We zorgen altijd voor de beste sfeer in huis en gaan door het vuur voor de mensen. We praten altijd nog even na met kijkers in de zithoek of aan de eettafel om te evalueren en rustig de sfeer te laten proeven. Daarom zijn er geen inloopuurtjes bij ‘onze’ huizen. We gaan voor een persoonlijke aanpak, met een kop koffie en muziekje op de achtergrond dus. Wil jij nog koffie trouwens?”

Nieuwsgierig naar wat Eric en Karin je allemaal kunnen bieden? Of verhuisplannen en op zoek naar een nieuwe woning? Bekijk gauw de website!

Lees ook:

biezenloop

Even binnenkijken bij deze prachtige woning in De Blaak [foto’s]

Soms heb je van die huizen in Tilburg die te koop staan en nét even wat meer opvallen dan de rest. Z...


Meer over OMM Makelaars ontdekken?

OMM Makelaars

makelaars

Gesloten09:00 - 17:30

Ketelhavenstraat , Tilburg

Bekijk meer:makelaars

adv.