Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De winkel van Leo zit al 82 jaar in de Hasseltstraat: ‘En voorlopig blijven we hier!’

Aangeboden door Boeren Hasseltstraat Stijlmeubelen 5 oktober 2018

Als iemand de Hasseltstraat kan dromen, is het Leo Herbergs (60). De Tilburger belandde als jong manneke in ‘de winkel van Boeren’ en is daar 39 jaar later nog altijd te vinden. “En voorlopig blijven we hier zitten.”

Of Boeren Hasseltstraat Stijlmeubelen een begrip in Tilburg is? Dat kunnen we toch wel stellen. Of Leo hét gezicht is van de winkel? Dat kunnen we zéker stellen. De Tilburger loopt er al sinds 1979 rond. Eerst als werknemer en nu als eigen baas – samen met zijn vrouw Corina runt hij de zaak. “Ik ben op 1 april 1979 in loondienst begonnen. Op 1 januari 2001 heb ik de winkel na 22 jaar overgenomen van mijn werkgever”, begint Leo bescheiden, die doet alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Iemand die al ruim veertig jaar in hetzelfde bedrijf werkt… Petje af!

Voor eigen baas spelen

“Ik doe het nog elke dag met plezier”, vervolgt de Tilburger, die al jong wist dat-ie eigen baas wilde worden. “Ik heb altijd geroepen dat ik voor mezelf wilde beginnen. Op een gegeven moment ben ik hier gaan werken en kreeg ik het idee om dit een keer over te nemen. Daar ging ik volledig voor: verstand op nul en gaan!”

(tekst loopt door onder foto)

Zie jij jezelf hier al zitten? Foto: indebuurt.nl

Al 82 jaar op dezelfde plek

“In het begin dachten de meesten dat ik ‘een Boeren’ ben. Maar voort kennen ze me wel hoor”, zegt Leo. Hij doelt op de oude eigenaar. Boeren inderdaad. “Maar goed ook dat ik die naam heb gehouden. De zaak bestaat al 82 jaar, mensen kennen het. Dat scheelt een hoop.” Toch heeft Leo niet de makkelijkste winkel. “Nee, zeker niet. Ik verkoop meubels die je niet snel ergens anders ziet. Daarom krijg ik ook veel bezoekers uit de dorpen om Tilburg heen. Mensen uit Eindhoven, Den Bosch en Breda weten ons trouwens ook steeds beter te vinden. Internet werkt zeker mee.”

Hé, daar is Leo weer!

Dat maakt de job van Leo zo fantastisch: ook al is z’n vaste klantenkring groot, hij ontmoet elke keer nieuwe mensen. “Dat maakt mijn werk afwisselend. Elke dag is anders”, benadrukt Leo, die de meubels altijd na de verkoop ook zelf aflevert. “Mensen zien een bekend gezicht. Dat vinden ze fijn, hoor ik vaak. Ik vind dat ook belangrijk en leuk: mee wegbrengen en advies geven in huis. Dat wordt gewaardeerd gelukkig.”

(tekst loopt door onder foto)

Of hier? Foto: indebuurt.nl

Iets anders? Neu!

Leo is de man van alles: hij verkoopt, bezorgt en plaatst meubels, geeft ook nog eens advies en doet nog zoveel meer. “Ik ben er zeven dagen in de week mee bezig. ’s Maandags doen we de inkopen op allerlei beurzen en huisshows bij de fabrieken, dinsdag tot en met zaterdag ben ik in de winkel en op pad en iedere eerste zondag van de maand is de showroom ook geopend.” Of het ooit mooi geweest is? “Voorlopig blijven we hier zitten. Ik ben nu zestig en moet toch m’n pensioen halen hier. Nee, iets anders ga ik zeker niet doen. Daar vind ik dit veel te leuk voor.”

Weet je wat ook leuk is: Leo heeft een fantastische relaxfauteuilshow met spectaculaire actie. Die kun je zondag 7 oktober met eigen ogen bekijken in de showroom als de zaak geopend is. Dat is heerlijk profiteren, check maar eens: 

fauteuil

Wil je écht goed relaxen? Hier koop je fauteuils nu met spectaculaire korting!

It's showtimeeee! En wel in de Hasseltstraat bij Boeren Hasseltstraat Stijlmeubelen. Leo en Corina h...

Who’s next?

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Zoals Ilse van Cocoon bijvoorbeeld. Dan mag je ons altijd tippen via [email protected].

Lees ook:

Boeren Hasseltstraat Stijlmeubelen

Binnenkijken bij Corina: ‘Het zijn hier echt twee werelden’

'Het lijkt wel één grote, gezellige woonkamer', is het eerste wat we zeggen als we binnenstappen bij...
fauteuil

5 x fijne fauteuils om écht goed te relaxen

Echt goed relaxen doe je thuis in een fijne fauteuil. Zit je graag met je rug naar achteren of met d...

Meer over Boeren Hasseltstraat Stijlmeubelen ontdekken?

Boeren Hasseltstraat Stijlmeubelen woonwinkels

Vandaag gesloten

Hasseltstraat 242, Tilburg

Bekijk meer:woonwinkels

adv.