Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Danny en Jim (23) zijn al jaren franchisenemers: ‘In de praktijk leer je toch meer’

Aangeboden door Ribsdelivery 29 mei 2020

Achterneefjes, klasgenoten, collega’s en nu partners: Danny en Jim kennen elkaar al hun hele leven en hebben als begin-twintigers hun eigen franchises van Ribsdelivery. Hoe de twee school links lieten liggen en ondernemer werden: “Je moet durven dromen en vooral fouten maken.”

“Fouten hebben we wel gemaakt, ja”, vertelt Jim terwijl hij een glimlach probeert te onderdrukken. Jim runt voornamelijk de zaak in Utrecht. “Toen we daar net begonnen en we kregen ineens een startkapitaal. Zoveel geld hadden we nog nooit bij elkaar gezien”, zegt hij. Danny vult aan: “Binnen een maand waren we er al doorheen!”

School

Toch lijken de twee voor hun nog altijd jonge leeftijd goed te weten waar ze mee bezig zijn. Dat is weleens anders geweest. De twee begonnen bij elkaar in de brugklas op het Cambreur College in Dongen. De een bleef zitten, de ander ging een niveautje lager en na een bijna onnavolgbare schoolloopbaan kwamen ze elkaar weer tegen in vijfde: “Ach, ik wist toch dat ik niet naar de universiteit wilde”, lacht Jim.

‘Ach, ik wist toch al dat ik niet naar de universiteit wilde’

Domino’s

Wat ze dan wél wilden, wisten ze nog niet goed. Ook niet in het examenjaar. Op z’n achttiende kwam Danny terecht bij Domino’s in Dongen, waar Jim op dat moment al shiftrunner was. “Ik had een auto, dus ik mocht meteen zelfstandig bezorgen. Niet heel lang daarna werd ik ook shiftrunner. Het was er vooral gezellig en er werkten veel vrienden. De verantwoordelijkheid beviel ons wel en dus besloten we allebei een opleiding te gaan volgen waar we bij Domino’s konden blijven werken. Je werd daar dan opgeleid tot manager en Domino’s zou ons leerbedrijf zijn.”

Tekst loopt door onder de foto.

De twee in hun zaak in Tilburg. Foto: indebuurt Tilburg.

Franchise

Een succes werd het niet. “Het idee van een dag school en vier dagen werken ging al snel overboord. Uiteindelijk was je gewoon vijf dagen aan het werk”, vertelt Danny. Jim vult hem aan: “Al snel kregen we de optie om ook echt manager te worden, dus leek de opleiding ons wat overbodig. In de praktijk leer je dan toch meer.” Na een periode als gezamenlijk manager in Dongen, ging Danny naar Breda. De interesse in franchise groeide.

‘In de praktijk leer je toch meer’

Nul

“Toen kwam Ribsdelivery op ons pad in Utrecht. We hebben dat aangepakt en het eerste jaar was het echt hard werken en weinig verdienen. Toen het goed ging, gingen we verder kijken: wat kunnen we nog meer?”, legt Jim uit. Danny woonde inmiddels al in Tilburg, en dus was die stad halverwege 2019 een logische volgende stap. “En dit is écht een project dat we vanaf nul zijn begonnen. We hebben alles hier zelf gedaan, dat maakt het speciaal”, vertelt Danny, die de verantwoordelijkheid over de zaak in Tilburg heeft.

Rooster

“Ik moet elke dag op en neer naar Utrecht, maar dan neem ik gewoon een weekje extra vakantie”, knipoogt Jim. “Nee, zonder grap: we zorgen dat alles zo eerlijk verdeeld is.” Danny beaamt dat: “Het rooster is iedere keer weer een uitdaging, maar problemen levert het niet op. Als het nodig is, werken we gewoon een dag extra, maar we proberen onszelf iedere week zeker wel vrije dagen te geven.” Uitdagingen gaan de twee sowieso niet uit de weg: “We hebben veel ambitie, en denken nu al aan hoe we door kunnen groeien”, besluiten ze samen.

 Deze bijdrage wordt je aangeboden door Ribsdelivery. Meer over Ribsdelivery ontdekken?

Ribsdelivery

bbq restaurants

Gesloten16:00 - 22:00

Leonard van Vechelstraat 23, Tilburg

Bekijk meer:bbq restaurants

adv.