Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dag kantoor: Jan runt nu een tweedehands kledingwinkel met zijn moeder

Door Thijs Dingemans 7 juli 2017

Hij had een vast contract en een kantoorbaan. ‘Een standaardverhaaltje’, zoals Jan de Jong het zelf noemt. Maar toen moeder Petra vertelde wat ze wilde gaan doen, wist-ie het meteen: deze kans moet ik niet laten liggen. Sinds 1 juli hebben ze hun eigen tweedehands kledingwinkel: Petra Used & Vintage Clothing. 

Voor moeder en zoon is dat ‘wereldje’ bekend terrein. Petra werkte al 35 jaar in het pand waar ze nu zit, maar dan een deur verder, in de productiehal van een kledingsorteerbedrijf. Vaak zat nam ze Jan mee, die ‘opgroeide’ in de hal. Net als moeder was ook hij vooral achter de schermen bezig. Totdat de directeur het op z’n 73e genoeg vond. “Hij ging met pensioen en ik was eigenlijk altijd op de achtergrond bezig. Maar omdat het personeel weg druppelde, moest ik noodgedwongen de winkel in. En dat ben ik eigenlijk heel leuk gaan vinden”, vertelt Petra.

petra used vintage clothing

Supercool

Zo leuk zelfs, dat ze besloot om de winkel dan ook maar meteen zelf te runnen. Of ja, samen met haar zoon, want Jan hoefde geen seconde na te denken toen Petra vertelde wat ze van plan was. “Ik heb altijd de droom gehad om iets zelf te hebben. En dan ook nog met m’n moeder, supercool. Op kantoor zat ik met heel veel vrouwen, nu kijk ik alleen tegen m’n moedertje aan!”

Kwallen én vergaderen

Maar gaat dat eigenlijk wel goed, elke dag samenwerken als moeder en zoon? “Al 27 jaar. We zitten vooral veel te kwallen”, lacht Jan. “Maar we vergaderen ook serieus. De samenwerking gaat perfect en we zitten op één lijn. Ik krijg veel vrijheid, zeker op het gebied van marketing.” Want dat is wat er als enige een beetje verandert. De winkel krijgt een webshop. Jan: “Voorheen werd kleding uit de fabriek zo de winkel ingegooid. We gaan nu wat exclusieve dingen aanbieden op webshop. Bijvoorbeeld babyschoentjes van Gucci, dat is toch iets aparts.”

petra used vintage clothing

Nog heel even deze locatie…

Verder gaan moeder en zoon vooral door met het inzamelen en verkopen van gedragen kleding. En het zoeken naar een nieuwe locatie, want de fabriekshal waarin ze nu zitten wordt verkocht. “Logisch”, vindt Petra. Ze huurt nu maar een klein stukje en wil daarom op 1 oktober een ander adres. Maar waar? “Wel in Tilburg. Het centrum is niet te betalen dus het wordt één van de buitenwijken. Maar of dat west of noord is, weten we nog niet. Hangt af van wat er leeg komt. En de regeltjes…”

Nieuw, nieuwer, nieuwst

Voorlopig zien we Petra en Jan gewoon nog aan het werk in de Artemisstraat. Niet alleen wij trouwens, want elke dag weer wandelt iemand nieuws de winkel binnen, vertelt Petra trots. “Het verbaast ons dat we elke keer maar vreemde gezichten blijven zien. Blijkbaar is het toch goede mond-tot-mondreclame.”

petra used vintage clothing


Meer over Petra Used & Vintage Clothing ontdekken?

Petra Used & Vintage Clothing kledingwinkels

Geopend11:00 - 21:00

Schouwburgring 49, Tilburg

Bekijk meer:kledingwinkels

adv.