Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Colinda opent ’t Schipperke: ‘Na 12 jaar De Smickelaar werd het toch wel tijd’

Door Thijs Dingemans 4 januari 2019

Kijk, dit is nog eens een goed begin van het jaar: Colinda Rooijen staat vandaag (4 januari) voor het eerst écht op eigen benen. Ze opent de deuren van lunchroom en cafetaria (en catering) ’t Schipperke aan de Kapitein Nemostraat. En dat is toch wel een droom die uitkomt. “Van kinds af aan wilde ik dit al.”

Weleens binnengestapt bij De Smickelaar aan de Ringbaan-West? Dan ken je Colinda ongetwijfeld. “Ik heb er 12 jaar gewerkt, maar altijd de gedachte gehad om iets voor mezelf te beginnen. Misschien wel De Smickelaar overnemen… Maar dat kwam er niet van. Je komt toch op zo’n leeftijd (34, red.) dat het tijd wordt. En toen kwam dit. Precies wat ik wil.”

Brooikes en snacks

Colinda, die ooit een opleiding aan de Rooi Pannen volgde om een eigen bedrijf te starten, zit met haar lunchroom en cafetaria in het pand van Tammy’s, waar ze tot de kerst ‘brooikes en snacks’ verkochten. Eerder deze week kreeg Colinda de sleutel, een paar dagen later zijn de deuren al open. “Ik kan niet wachten. Het is een mooie kans op een leuke locatie (industrieterrein Loven, red.) met een naam. Het pand heeft een facelift gehad bij de vorige eigenaren en een klantenbestand waar je op kunt doorgaan. Maar ik wil wel uitbreiden”, zegt ze enthousiast.

(tekst loopt door onder foto)

't schipperke
’t Schipperke verzorgt ook catering. Foto: indebuurt

Ook catering

‘Meer nieuws maar geen extreem andere dingen’, zo omschrijft Colinda de uitbreiding. Naast verse friet en broodjes biedt ze veel cateringmogelijkheden: barbecue, koude schotels, koud en warm buffet én tapas. En het eten van ’t Schipperke is vanaf nu zes dagen in de week (maandag is de zaak dicht) te bestellen via Thuisbezorgd.

’t Schipperke

Ook de naam is vernieuwend – en toch wel heel toepasselijk. “Waar die op slaat? Nou, ik zit in de Kapitein Nemostraat. Eerst dacht ik aan ‘Nemo’, maar hier verderop zit al een bedrijf dat zo heet (Garage Nemo, red.). Wat dan… Kapitein ja, dat vond ik wel leuk. Nu komt-ie… Ik ben een echte Tilburgse en schipper is een ander woord voor kapitein. Dus heb ik er maar op z’n Tilburgs ‘Schipperke’ van gemaakt. Het heeft een link met de straat en mijn achtergrond.”

(tekst loopt door onder foto)

Het interieur van ’t Schipperke. Foto: indebuurt

Kapster? Kok? Big boss!

Goed, we zeiden het al: beter kan 2019 niet beginnen voor Colinda. “Ja, best een lekker begin. Ik roep het al heel lang en wilde van kinds af aan al iets voor mezelf beginnen. Eerst wilde ik kapper worden, zoals veel meskes en vrouwen willen. Daarna kok dus ben ik de koksopleiding gaan doen. Het kok zijn in een restaurant was het toch net niet. Daar heb je weinig contact met de gasten. Je maakt het in de keuken, maar dat is het ook. Ik wil contact met de mensen voor wie ik het maak. Het past echt helemaal in mijn straatje dit.”

‘Helemaal happy

Colinda’s avontuur is begonnen. Aan de andere kant van de ringbaan runt de Tilburgse na 12 jaar De Smickelaar éindelijk haar eigen toko. Ze is er helemaal klaar voor: de keuken is klaar om te bakken, het interieur blinkt en zelf is de kersverse onderneemster ‘helemaal happy‘. “En nu de mensen leren kennen”, besluit ze lachend. De eerste hand is geschud, nu de rest nog.

Who’s next?

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Zoals Joanneke van Tarte Tatin bijvoorbeeld. Dan mag je ons altijd tippen via [email protected].

Lees ook:

Eetcafé 190

Marco is pas 28 en heeft nu al zijn eigen eetcafé: ‘Als manneke van 12, 13 wilde ik al de horeca in’

De stickers pronken op de ramen, binnen zit een tevreden kok. Marco Vriens (28) steekt het niet onde...
kolektivo

Ivo kwam als vluchteling naar Tilburg en runt nu ochtendcafé Kolektivo

Ivo Barac leefde twee jaar in de burgeroorlog in voormalig Joegoslavië. Hij vluchtte vervolgens naar...

Bart is de vierde ijskoning van Tilburg: ‘De vader van mijn opa stond hier al in 1927!’

Het is warm en dus trekken Tilburgers er massaal op uit voor een lekker ijsje. Like us! Wij gingen e...
  • Wil jij een 'Nieuw in Tilburg' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Tilburg.

adv.