Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Claudia van Bij Juffrouw Freubel: ‘Mensen zwaaien alsof ik beroemd ben’

Door Rowie van der Vliet 24 november 2017

Bij Juffrouw Freubel is een begrip in de Reeshof. Kinderen en andere buurtbewoners zwaaien naar haar alsof ze een beroemdheid is. Claudia had drie jaar geleden nooit durven dromen dat haar bedrijf in workshops en kinderfeestjes zó hard zou groeien.

We moeten toegeven dat Claudia met haar auto met daarop een grote Bij Juffrouw Freubel-sticker moeilijk te missen is. Wanneer ze langsrijdt, zwaaien en toeteren haar buren volop. “Kinderen zeggen tegen elkaar: ‘kijk, dat is Juffrouw Freubel. Daar heb ik mijn kinderfeestje gevierd.'” Soms moet Claudia even goed kijken wie er naar haar zwaait, maar dan weet ze het: dat was weer iemand die een workshop heeft gevolgd! “Blijkbaar doe ik iets goed, want mensen blijven terugkomen voor een workshop of feest. Ook mensen die al even niet zijn geweest. Stiekem heb ik het best wel druk, haha.”

Bij Juffrouw Freubel
Herfst knutsels die Bij Juffrouw Freubel maakt in haar workshops Foto: indebuurt

Gekke bui

Als klein kind vond Claudia het niet leuker of minder leuk om te knutselen dan andere kinderen. Ze was geen kind dat helemaal opging in het maken van creatieve knutselwerkjes. Toch had ze het weleens over het houden van een workshop om een pepernotenkrans te maken. In een gekke bui zette ze het idee op Facebook. “Ik kreeg zeventien reacties en moest toen al gelijk twee avonden inplannen.” Daarna bleken vriendinnen en buren óók interesse te hebben. “Voordat je het weet, heb je een bedrijfje, haha.”

Weinig slaap

“Dankzij Bij Juffrouw Freubel heb ik echt mijn creativiteit en passie gevonden. Ik heb door mijn bedrijf echt zelfvertrouwen gekregen. Ineens merkte ik: wauw, ik ben hier goed in! Kijk eens wat ik heb bereikt! Ik ben nu heel gedreven en heb veel passie voor mijn werk. Het is maar goed dat ik tegen weinig slaap kan. Er zijn zoveel leuke workshops die ik eigenlijk nog wil inplannen, maar ik zit dit jaar al helemaal vol. Dat vind ik echt enorm jammer.”

Bij Juffrouw Freubel
Foto: indebuurt

‘Ik kan dit niet’

Armbandjes maken in Ibizastijl, pompoenen versieren, een wegwijzer maken voor in huis, een kip beschilderen of jute kerstboompjes knutselen zijn nog maar enkele voorbeelden van de workshops van Bij Juffrouw Freubel. “Ik vind persoonlijke aandacht heel belangrijk tijdens de workshops. Het geeft zo’n goed gevoel als mensen blij worden van iets dat ze zelf gemaakt hebben.” Eigenlijk is dát gevoel precies waar Claudia het allemaal voor doet. “Laatst had ik weer iemand tijdens een workshop die aan het begin van de avond zei: ‘o, ik kan dit niet. Ik kan dit echt niet.’ Jawel! Aan het einde van de avond was het hartstikke mooi geworden.”

Kun je naar Hilversum komen?

Dat Claudia geliefd in Tilburg is, merkten we al toen ze naar aanleiding van onze oproep werd verkozen als leukste ondernemer van Tilburg. De dankbaarheid straalt van Juffrouw Freubel af. “Zonder de mensen die blijven terugkomen, was ik nooit zover gekomen. Steun en vertrouwen heb je nodig om te groeien.” Claudia blijft zich verbazen over hoe hard het gaat met Bij Juffrouw Freubel. “Laatst werd ik benaderd door iemand uit Hilversum. Kun je op locatie komen? Superleuk, maar dan denk ik: jullie hebben hier toch ook mensen die workshops geven? ‘Ja,’ zeiden ze, ‘maar we willen jou’. Ik reis ook regelmatig af naar België. Ik ben laatst bij de zuiderburen geweest om het derde kinderfeestje in één gezin te geven.”

Bij Juffrouw Freubel
Foto: indebuurt

Who’s next?

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Zoals Bob van Stoom013 bijvoorbeeld. Dan mag je ons altijd tippen via [email protected].


Meer over Juffrouw Freubel ontdekken?

Juffrouw Freubel entertainment

Keizersveerlaan 15, Tilburg

Bekijk meer:entertainment

adv.