Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bart en Ankie hebben een bijzondere job: ‘Soms willen ze met blote billen op de foto’

Door Thijs Dingemans 12 juli 2019

Er moest en zou een photobooth komen op de bruiloft (2016) van Bart en Ankie Pluijms. En die kwam er, met grote ‘gevolgen’: de booth beviel zo goed, dat de twee nu zelf met een eigengemaakte photobooth op feesten en partijen staan. “De hele entourage eromheen is fantastisch.”

Een bruiloft, personeelsfeest, boerderij, familie-uitje en zelfs Pathé… Bart (35) en Ankie (34) komen tegenwoordig overal. “We staan echt op de meest uiteenlopende plekken: een babyborrel, open dag van een middelbare school, maar ook Villa Pardoes bezoeken we geregeld. En we waren bij de opening van de LocHal”, zegt Ankie. Bart vult aan: “Vorig jaar hebben we ook op een kerstmarkt in een bejaardenhuis gestaan en we doen ook veel bedrijfsjubilea. Eigenlijk zijn we voor elk feest wel in te huren.”

Maak een Foto

Bart en Ankie doen zo’n twintig boekingen per jaar. “We hebben zelf ook weekend”, zegt Ankie lachend. “Dit is onze hobby en we hebben er nog een job naast”, voegt Bart eraan toe. “Of ik dit fulltime zou willen doen? Aan de ene kant wel, maar dan moet je meerdere booths hebben en personeel inzetten. Dat wil ik niet, want dan kun je niet leveren wat we nu doen: mensen krijgen ons er ook bij. We zorgen echt vier uur lang voor entertainment.”

Tekst loopt door onder foto.

maak een foto
Bart en Ankie waren ook bij de opening van de LocHal. Foto: maakeenfoto.nl

Zonder hoed kom je er niet op

Hij vervolgt: “Het is echt entertainen. We zorgen ervoor dat mensen een te gekke avond hebben; we proberen iedereen op de foto te krijgen. En daar horen uiteraard de attributen bij.” Bart wijst naar de spullen in de koffers. “We hebben echt van alles: hoeden, boa’s, stokjes en brillen. Zonder de attributen komen we niet. Het concept is juist dat mensen verkleed op de foto gaan. En ze hebben steeds maar tien seconden om zich om te kleden. Dat zorgt voor zoveel chaos, zeker met een grote groep. Dat zijn echt de leukste foto’s.”

Met de billen bloot

Of het heel de avond of dag chaos is? Ankie lachend: “Het begint vaak netjes, maar hoe later het wordt, hoe uitbundiger de mensen zijn. Zeker als er veel alcohol inzit, dan krijgen we de meest aparte foto’s. We hebben al een paar keer vriendengroepen gehad die met de blote billen op de foto wilden…” Bart vult aan: “Het is echt de hele entourage en sfeer eromheen. Het liefst staan we in de feestlocatie zelf, dan krijg je de leukste foto’s, zoals die blote konten dus.”

Tekst loopt door onder foto.

Maak een Foto
Attributen in overvloed! Foto: indebuurt Tilburg

“Ik had een oma die niet wilde; vervolgens kwam ze dertig keer terug”

Voor Bart en Ankie springt er één setting toch wel ver bovenuit: opa en oma met de kleinkinderen. “Dat vind ik echt de leukste momenten; opa en oma die door de kleinkids worden meegenomen”, zegt Bart glunderend. “De oma wordt vaak helemaal volgehangen met boa’s en hoedjes, fantastisch.” Ankie vult aan: “Ja, dat vind ik ook. Ik had laatste een oma die eigenlijk niet wilde. Vervolgens kwam ze dertig keer terug! Ze vond het uiteindelijk toch wel heel erg leuk.”

Say…

En of zo’n verkleedsessie voor de photobooth leuk is. We ontkwamen er niet aan en doken voor de lens van Bart en Ankie. Leuk? Grappig? Een keer heel iets anders? Jazeker:

Ankie (l), redacteur Thijs en Bart (r).
Uiteraard hangt deze foto ingelijst op de redactie!
Wie durft?

Who’s next?

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Dan mag je ons altijd tippen via [email protected].

Lees ook:

jouw winkelkast

Mariëtte verdient niks aan de spullen in haar winkel: ‘Ik verkoop ze alleen’

Een eigen winkel runnen met honderden spullen en er niets aan verdienen... Klinkt gek, niet? Toch is...
casa blanco

Een stukje Ibiza in Tilburg: Hélène bracht het met Casa Blanco

Wie weleens door de Fabriekstraat fietst (of dat ooit heeft gedaan), kan er niet omheen: het knalora...
preparateur tilburg

Nadine is preparateur: ‘Vies? Je snijdt ze alleen open en haalt de huid eraf’

Als je kleine meisjes vraagt wat ze later willen worden, klinken de bekende beroepen: prinses, juffr...

Meer over Maak een Foto ontdekken?

Maak een Foto entertainment

Op aanvraag

Bekijk meer:entertainment

adv.