Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Angelique runt al 15 jaar haar eigen winkel: ‘Al kom je tien keer zonder iets te kopen, ook prima’

Door Thijs Dingemans 2 augustus 2019

Ze belandde door een voetballer van Willem II in Tilburg en ging er nooit meer weg: Angelique Anthonissen (50) voelt zich helemaal thuis in Kruikenstad. En da’s niet gek. Ze runt al 15 jaar haar eigen winkel lAbels4All in de Enschotsestraat. “Ik stapte hier binnen en dacht: dit is het.”

Angelique glundert. “Het is echt m’n passie. Ik vind het zo gaaf dat klanten dankbaar zijn en met een goed gevoel naar buiten stappen.” Een klant die binnenkomt wordt vriendelijk begroet. “Mensen vinden het fijn dat je er bent en ontmoeten elkaar hier spontaan. ‘Hey, jij ook hier?’, zeggen ze dan. Of ze helpen elkaar. Mooi, toch?”

Bert Verhagen

“Hoe ik in Tilburg ben beland? Ik ben getrouwd geweest met een profvoetballer van Willem II”, vervolgt Angelique. “Wie? Dat is heel, héél lang geleden…” Lachend: “Toen was jij nog niet eens geboren, volgens mij!” En dat klopt: Angelique trouwde met Bert Verhagen, die tussen 1992 en 1994 bij Willem II voetbalde (22 wedstrijden). Zelf vond ze destijds werk bij de Efteling. “Ik heb verschillende functies gehad en ben uiteindelijk doorgegroeid tot accountmanager. Dat was echt een superjob en de Efteling was zo’n gaaf bedrijf. Maar ik had inmiddels twee kids thuis die door mijn werk naar de naschoolse opvang moesten. Dat zagen ze niet meer zitten omdat ze met vriendjes wilden afspraken. Dat ging alleen niet, omdat ik geen negen-tot-vijf-job had.”

Tekst loopt door onder foto. 

lAbels4All
De winkel van Angelique hangt vol toffe kleren. Foto: indebuurt Tilburg

Meisjesdroom

Ze vervolgt: “Ik had als jong meisje de wens om ‘iets met tweedehandskleding te doen’. Ik vond het zo zonde dat mensen mooie kleren dragen en dat dat dan zomaar wordt weggegooid. Het leek me wel gaaf om daar ‘iets in te hebben’. Dat was een meisjesdroom.” En dus trok ze de stoute schoenen aan. “Ik had bij de Efteling alles gedaan wat ik wilde en voelde dat het de tijd was om iets voor mezelf te beginnen. Ik heb mijn job dus opgezegd en ben in het diepe gesprongen.”

“Alles klopte toen ik hier binnenstapte”

Het allereerste pand dat Angelique bezocht, bleek meteen een schot in de roos. “Dit is hem, dacht ik. Waarom? Alles klopte toen ik binnenstapte. Ik voelde dat hier ik mijn eigen gedachte over tweedehandskleding kwijt kon.” Dat lukte zéker: Angelique bezorgde de buurt een nieuwe hotspot. “Ik ben met niks begonnen en heb nu meer dan 1500 vaste inbrengers. Dat is een grote vijver waaruit je kunt vissen. Ik wil een mooie collectie kleding hebben die goed van kwaliteit is. Degene die inbrengt krijgt er ook een mooi centje voor terug. Zo helpen we elkaar een beetje. En iedereen, zowel man, vrouw als kind, komt hier aan z’n trekken.”

Tekst loopt door onder foto. 

lAbels4All
Hoekje voorin de winkel. Foto: indebuurt Tilburg

Doe je ding

“Laatst nog had ik een nieuwe klant. Een vrouw had voor haar man een paar items meegenomen. Hij paste ze thuis en was helemaal lyrisch. ‘Waar heb je dat vandaan?’, vroeg hij. De tweede keer kwamen ze samen en de derde keer kwam-ie alleen. Grappig, hè. Mensen weten dat ze bij mij lekker hun gang kunnen gaan en de sfeer is ongedwongen. Al kom je tien keer zonder iets te kopen, ook prima.”

Booming

Angelique werd 15 jaar geleden meteen verliefd op het pand. Of ze ooit, als de kans er komt, naar de binnenstad zou vertrekken? “Weet je wat het is: dit pand is het helemaal. De capaciteit (250 vierkante meter, red.) is ideaal. Natuurlijk: een A-locatie in het centrum is fijn, maar die huur… En ik zit hier super; het is goed bereikbaar, mensen kunnen hun kleren zo afgeven en de buurt blijft groeien en opleven. Tweedehands is nu echt populair, dus nee, ik zit hier goed.”

Tekst loopt door onder foto. 

lAbels4All
Ook de mannen komen aan hun trekken bij lAbels4All. Foto: indebuurt Tilburg

lAbels4All

Voorlopig zien we ‘lAbels4All’ dus gewoon pronken op de ramen van Enschotsestraat 131. Overigens niet de meest makkelijke naam… “Die hoofdletters ‘A’ staan voor mijn initialen: Angelique Anthonissen. Dat weet alleen ik natuurlijk. Maar lAbels4All vond ik wel passen: de winkel is voor iedereen toegankelijk.” Als we Angelique zo horen, gaat ze nog lang niet weg… “Nee, man! Dat zou ook niet mogen van de klanten. Ik denk weleens: ga ik groter of naar meer winkels? Maar er is maar één Angelique. Ik doe alles in m’n uppie. Dat blijft ook mooi zo: ik hoop dat mensen mij blijven ontdekken. De moeders en vaders komen wel, nu de nieuwe generatie nog.”

Who’s next?

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Dan mag je ons altijd tippen via [email protected].

Lees ook:

salon-013

Nicole opende onlangs haar eigen kapsalon: ‘Ik ben zeven deuren verder opgegroeid’

Voor Nicole Looijmans (48) was het tijdens carnaval dubbel feest: ze opende haar eigen kapsalon 'Sal...
Tante Pollewop Evelyn Klerkx

Evelyne van Tante Pollewop: ‘Sommige mensen komen hier al 10 jaar’

Soms komt er iets op je pad en blijkt dat tegen alle verwachtingen in je leven een heel andere kant ...
petra used

Jan ruilde z’n kantoorbaan in voor een heel nieuw avontuur met zijn moeder

Weet je nog dat we Jan de Jong in juli 2017 spraken? Hij was de allereerste ondernemer die we uitlic...

Meer over lAbels4All ontdekken?

lAbels4All kringloopwinkels

Gesloten10:00 - 17:00

Enschotsestraat 131, Tilburg

Bekijk meer:kringloopwinkels

adv.