Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Amanda maakt Tilburgers gelukkig met haar werk: ‘Ik ben dit gaan doen via een omweg’

Door Rowie van der Vliet 1 november 2019

Als je kindje is geboren, wil je dat natuurlijk van alle daken schreeuwen. Je hoeft het nieuws niet bekend te maken met rooksignalen of neonletters in de voortuin. Amanda Boi zorgt voor een iets effectievere aanpak: onder de naam Studio Lily Rose maakt ze geboortekaartjes. “Wat het mij heeft gebracht? Ik ben een heel gelukkig mens!”

Dat gevoel wanneer je voor het eerst je kindje vasthoudt, is onbeschrijfelijk. Amanda mag zich dagelijks met dit geluk bezighouden. “Ik doe iets waar ik blij van word. Het voelt ook niet echt als werk. Ik ben veel ontspannen en relaxter. Het is een luxe om te doen wat je leuk vindt”, geeft de Tilburgse toe.

Op de fiets stappen

“Ik zorg ervoor dat het geboortekaartje echt een cadeautje is voor de ouders. Dat kost mij eigenlijk geen moeite, maar is zo leuk om te geven. Als iemand in de buurt woont, stap ik zelf op de fiets om het kaartje af te geven. Zo zie ik de vrouw ook nog even voordat de baby er is. Een geboortekaartje is natuurlijk heel persoonlijk, daarom hou ik wel van persoonlijk contact.”

Tekst loopt door na de foto.

Alles zelf maken

Je zou misschien denken dat Amanda in de kleuterklas al geboortekaartjes met krijtjes en verf maakte. Niets is minder waar. “Ik ben dit echt via een omweg gaan doen. Vroeger werkte ik in de mode en interieurbranche. In 2016 ben ik gestopt met mijn baan. Ik ging gewoon thuis voor de kindjes zorgen. Toen dacht ik wel: ik wil iets meer, want alleen maar thuiszitten vind ik niet leuk. Ik was altijd bezig om dingen te maken en creëren. Uitnodigingen voor mijn twee lieve dochters kocht ik nooit. Die maakte ik altijd zelf. Posters voor de kinderkamer? Die kwamen van mijn hand. Net zoals cadeautjes voor vriendinnen die een kindje kregen. Op een gegeven moment dacht ik: ik zet ze gewoon op Instagram! Toen is het een beetje gaan lopen.”

Doen waar je blij van wordt

Amanda maakt nu 1,5 jaar geboortekaartjes. Daarvoor deed ze eigenlijk van alles. Van trouwkaarten tot posters voor op de kinderkamer. “Dat werd op een gegeven moment iets te veel. Ik ben toen echt gaan nadenken over waar ik het meest blij van word. Dat is echt een geboorte. Ik vind een geboorte iets supermoois. Als ik terug denk aan die tijd dat je alles ging regelen en geboortekaartje ging uitzoeken, dan word ik daar weer vrolijk van. Het is zo bijzonder om dit voor iemand te mogen doen. Als je zwanger bent, ben je best wel kwetsbaar en emotioneel. Daardoor krijg ik mooie, pure reacties. Maar vrouwen zijn best wel kritisch. Vooral omdat ze het naar honderd andere mensen gaan versturen. Als ze dan bij mij uitkomen, geeft dat een goed gevoel.”

Tekst loopt door na de foto.

Heel dichtbij komen

Amanda maakt meestal kaartjes voor Tilburgse mama’s en papa’s die ze niet kent, maar niet altijd. “Een oud-collega en hele goede vriendin vroeg mij om een kaartje te maken. Dat was zo bijzonder! Ik weet niet wat het dan is, maar eigenlijk vond ik het best wel moeilijk. Het kwam best wel dichtbij ook. Maar er is echt iets moois uitgekomen.”

Lees ook:

Jelle, Laura en Joost runnen Karakter: ‘We doen waar we goed in zijn én wat we leuk vinden’

Jelle Kuijpers en Laura Kruijssen (beiden 26) lagen lekker op het strand van Curaçao toen Laura's br...
chocolate company

Christel en Sebastiaan van Chocolate Company beleefden een eerste rampjaar

Het is de grootste nachtmerrie voor een ondernemer: een zwaar ongeluk krijgen terwijl je zaak bijná ...
Mil's Pasfoto’s en Men Lifestyle

Jamil (28) heeft zijn eigen ‘mancave’: ‘Mooiste winkeltje van het Wagnerplein’

Je zou het niet zomaar verwachten, maar middenin het Wagnerplein bevindt zich een heuse ‘mancave’. J...

adv.