Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Tilburgse winkel bestaat al 85 jaar: ‘Wie jarig is, trakteert’

Aangeboden door Rijwiel- en Bromfietshandel Ton van de Klundert 25 september 2020

85 jaar en still going strong: ga er maar aan staan. Rijwiel- en bromfietsenhandel Ton van de Klundert viert in oktober de 85-jarige verjaardag. Reden voor Chris en Monique (jawel, Van de Klundert) om te trakteren.

Want hé: je wordt maar één keer 85, toch? Waar een groot feest normaal gesproken voor hand zou liggen, besloten Chris en Monique het toch wat anders in te vullen anno 2020. “Zoiets is lastig te realiseren op dit moment. Bovendien is een feest leuk voor één dag, en is het dan weer klaar”, vertelt Monique vanuit ‘haar’ vestiging op het Watertorenplein.

Karakter

Dus staken de twee de koppen bij elkaar. Wat is er leuk om te trakteren? Al snel kwamen ze uit bij Restaurant Karakter. “We gaan er zelf regelmatig friet halen of uiteten. Toen ik binnenstapte en vroeg of ze interesse hadden in een samenwerking, was het eigenlijk zo geregeld.” En dus rolde er deze aanbieding uit. *Tromgeroffel*. Wie in oktober een nieuwe 28 inch fiets koopt bij Monique óf bij Chris op het Paletplein, krijgt bij aflevering van de fiets een dinerbon van Karakter.

85 jaar: zo ging dat

Kijk, daar kun je nog eens wat mee. Maar waar wij vooral benieuwd naar zijn: hoe houdt een typisch Tilburgs familiebedrijf het 85 jaar vol. We gaan even terug naar 1935, toen Christ van de Klundert een smederij begon op het Watertorenplein. Hij stierf jong in 1951, waarna zijn vrouw Sjaan de zaak draaiende hield. Langzaam maar zeker transformeert de winkel naar de rijwiel- en bromfietsenhandel zoals wij ‘m nu kennen. In 1965 was het Ton die de zaak samen met zijn vrouw Jeanne runde, en in 2006 besloten Chris en Monique de winkels over te nemen. Leuk weetje: de echte Ton loopt nog steeds mee in de zaak, evenals Chris en Monique hun zoon Jochem.

Tekst loopt door onder foto.

Van de klundert
Monique en Chris voor hun winkel. Foto: indebuurt Tilburg.

Studenten

Maar met leuke weetjes over deze oer-Tilburgse onderneming kunnen we een krant vullen. Of het niet raar is dat Chris en Monique allebei individueel hun eigen zaak runnen? “Nou ja, wie zegt dat we het anders 85 jaar hadden volgehouden…”, vertelt Monique met een lach op het gezicht. “En na zessen hebben we elkaar weer hoor, want we wonen hierboven op het Watertorenplein.” Ze wijst naar boven. “En daar zitten studenten en dáár zitten studenten. Of dat niet vervelend is? Nee, het houdt ons zelfs jong!”

Grabbelton

Even terug naar de aankomende verjaardag; de grabbelton is namelijk nog lang niet leeg. Voor een leuke attentie hoef je niet per se een 28 inch fiets te kopen. Is jouw fiets toe aan wat reparaties? Dan krijg je de hele maand oktober een leuke attentie bij besteding van €20,-. Wat dat is, houden we nog even voor ons. Dat doen we ook met het cadeautje dat je krijgt wanneer je een kinderfiets koopt deze maand. Al is dat natuurlijk wel iets voor die kleine 😉 .Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rijwiel- en Bromfietshandel Ton van de Klundert. Meer over Rijwiel- en Bromfietshandel Ton van de Klundert ontdekken?

Rijwiel- en Bromfietshandel Ton van de Klundert

fietsenmakers

Gesloten08:30 - 18:00

Watertorenplein 4, Tilburg

Bekijk meer:fietsenmakers

adv.