Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x tips om je kapotte telefoon te redden volgens CallStars

Aangeboden door CallStars 10 juli 2020

Je mobiele telefoon. Of je ‘m nu gebruikt voor muziek, social media, foto’s óf het klassieke bellen en SMS’en: veel Tilburgers hebben hun mobieltje de hele dag op zak. Maar soms valt-ie uit die zak, op de grond of in het water. Mustafa Yousofzai van CallStars Tilburg geeft je het beste advies en vertelt vooral wat je níet moet doen.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Waterschade

Om maar meteen met een ‘topper’ te beginnen: waterschade. “Dat komt vaak voor”, vertelt Mustafa. “Wat je dan vooral níet moet doen is de telefoon in de rijst leggen. Dan gaat het juist oxideren en dan ben je nog veel verder van huis. Mijn advies? Uitzetten die telefoon en niet in de lader stoppen. Daarna meteen mee naar iemand die wél weet wat-ie ermee aanmoet!”

Accuproblemen

Soms vertoont je telefoon fratsen zonder dat je er zelf wat aan kunt doen. Na een jaar of twee zijn veel accu’s ver op volgens Mustafa. “Je accu komt dan letterlijk een beetje bol te staan. Onmiddellijk laten checken die telefoon. Je merkt dat je accu minder begint te worden zodra je je telefoon om de haverklap moet opladen. Dat is nooit goed nieuws.”

Kapot scherm

Daar is-ie dan: het welbekende kapotte scherm. “Tja, wederom is mijn advies: laat het alsjeblieft maken. Als je dat niet snel doet, ligt het echt voor de hand dat het gaat je nog meer geld gaat kosten. Veel mensen lopen maanden met een kapot scherm, en je telefoon is dan natuurlijk veel vatbaarder voor vocht en stof. En dan ben je nog veel verder van huis!”

Screenprotector

“Veel mensen denken: is dat nu echt nodig? Nodig is het niet, maar wij raden het iedereen aan. Als je bij CallStars Tilburg je scherm laat fixen, krijg je er altijd een screenprotector bij. Dat verhelpt preventief zóveel mogelijke problemen met je telefoon. Altijd doen dus!”

Opladen

Zelfs als je denkt dat je telefoon veilig is, moet je oppassen. Veel mensen laden hun telefoon ’s nachts op, maar kijk uit: “Je telefoon té lang opladen is slecht. Vol is vol en wanneer je je telefoon too much oplaadt, zal de accu snel achteruitgaan. Koop geen oplader bij Kruidvat, maar gebruik altijd de originele! Ook een oplader met een hogere capaciteit is gevaarlijk.”

Schoonmaken

Er komt bijna altijd wel een moment dat je telefoon niet meer oplaadt. Dat kan echt een miniprobleempje zijn zoals in de aansluiting, maar kleine problemen worden bij telefoons héél makkelijk grote problemen. “Ga niet zelf met een tandenstoker of pincet zitten pielen om dat stof eruit te halen, want je raakt heel gauw iets dat je niet wil raken.”

Laptops en gameconsoles

Oké, even buiten de telefoons om: wij Tilburgers denken dat we heel handig zijn. Maar neem maar van Mustafa aan: “Ga nou niet zelf aan je laptop of gameconsole zitten sleutelen. Je kunt ze op genoeg plekken laten schoonmaken of repareren. Als je er zelf mee aan de slag gaat is de kans op kortsluiting aanwezig en dan kun je je apparaat rechtstreeks in de prullenbak gooien!”

Heb jij een kapotte telefoon, laptop, tablet of gameconsole? Loop dan gewoon even binnen bij CallStars Tilburg in de Heuvelstraat!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door CallStars. Meer over CallStars ontdekken?

CallStars telefoonwinkels

Gesloten10:00 - 21:00

Heuvelstraat 108, Tilburg

Bekijk meer:telefoonwinkels
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.