Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

35 jaar ’t Goudcentrum op de Besterd: ‘Geld kun je bijdrukken, goud niet!’

Aangeboden door Het Goudcentrum 1 mei 2020

Enorme stijgingen van de goudprijs, mooie vondsten, met je eigen kroost in de zaak: bij juwelier ’t Goudcentrum op De Besterd kijken Bart en Irene Jacobs na 35 jaar eigenlijk nergens meer van op. Samen met dochter Gini en zoon Vic gaan ze ook tijdens deze crisis keihard door.

Crisis in de economie, betekent ook niet bepaald crisis in de goudbusiness. “Geld kun je bijdrukken, goud niet”, schudt Bart een oneliner uit z’n mouw. “Mensen ruimen in deze tijden hun huis op en komen nog wel het een en ander tegen. Er is geen betere tijd om je goud te verkopen dan nu.”

Vintage

Naast de focus op het goud, heeft ’t Goudcentrum nóg een specialiteit. “Mijn vrouw Irene is gespecialiseerd in kunstgeschiedenis en de vintage sieraden die daarbij horen.” Bart wijst naar oude schilderijen waarop mannen en vrouwen met juwelen staan afgebeeld. Ernaast liggen vergelijkbare juwelen. Het is cliché, maar waar: “Alles komt uiteindelijk weer in de mode, en veel van deze spullen zijn tijdloos.”

A tot Z

“Maar er zijn ook veel modegrillen. Het is voortaan wel iets subtieler moet ik zeggen.” Subtiel, grof, vintage, nieuw: één ding is zeker: bij ’t Goudcentrum slaag je. “Tja, iedereen zegt altijd dat ze hier altijd slagen. En ik moet zeggen: het komt maar zelden voor dat mensen hier echt niks kunnen vinden. We hebben écht van A tot Z.”

Goudcentrum
Foto: indebuurt Tilburg

Specialiteit

Op de vraag hoelang ’t Goudcentrum precies bestaat: “Effe terugrekenen. 27 april… Oh wacht, dat is het net geweest? Ja, dan bestaan we precies 35 jaar.” 35 jaar aan de Besterdring, dag in dag uit aan het werk. Met heel het gezin dus. “Het leuke is: iedereen het z’n eigen specialiteit binnen het bedrijf. Irene focust zich dus op de kunst en vintage en heeft zelfs thema-etalages. Vic staat veel in de winkel en is ook bezig met inkoop en polijsten zodat alles er weer goed uitziet. Gini doet social media: Instagram, Facebook en ook de website. Maar goed ook, want daar snap ik niks van. Wat ik dan doe? Tja, de rest”, knipoogt Bart.

Goudprijs

Terugkomend op de goudprijs: “Die is nog nooit zo hoog geweest. In tijden van crisis komen mensen toch altijd terug bij goud en dan stijgen de prijzen weer. Maar zo snel als-ie omhoog gaat, kan-ie ook weer naar beneden. Veel mensen komen ook wat inleveren om het om te ruilen. Dan komen ze met iets dat ze niet mooi vinden en gaan ze tevreden met een mooi stuk naar buiten. Daar doe je het toch voor.”Deze bijdrage wordt je aangeboden door Het Goudcentrum. Meer over Het Goudcentrum ontdekken?

Het Goudcentrum


Geopend09:30 - 17:30

Besterdring 141, Tilburg

adv.