Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Maak je borst maar nat: 7 x grote veranderingen in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 3 oktober 2019

O, wat gebeurt er toch altijd veel in Tilburg! Maak je borst maar nat, want er gaan flink wat veranderingen plaatsvinden in Kruikenstad. Wij zetten een aantal grote plannen op een rijtje die de stad er straks héél anders uit laten zien.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Uitkijktoren Spoorpark

De opbouw van de Kempentoren is begonnen! Nadat eerder dit jaar het betonnen fundament is gebouwd, gaat men vanaf vandaag de hoogte in. #spoorpark013 #tilburg #kempentoren #spz013

Posted by Spoorpark Tilburg on Monday, 30 September 2019

Lekker van het uitzicht genieten in het Spoorpark wordt straks nóg makkelijker. De opbouw van de Kempentoren begon afgelopen maandag! Waaghalzen bereid je voor: straks abseilen we vanaf de toren. We zien graag meer van die veranderingen!

Plan-T

Plan-T
Hier komt Plan-t in de Spoorzone. Foto: indebuurt Tilburg

Pal naast de LocHal wordt er keihard gewerkt aan Plan-t. Het wordt een kantoorgebouw van zeven verdiepingen aan het Burgemeester Stekelenburgplein. Naast veel bedrijven vinden we er ook een sportschool, parkeergarage, chillruimte, vergader- en presentatieruimtes én een tweede vestiging van Monarh.

plan-t

Tilburgs mysterie: Wat zijn ze allemaal aan het doen naast de LocHal?

Het is je vast al opgevallen: er is heel wat gaande op het terrein naast de LocHal. Het gebied is af...

MindLabs

MindLabs komt in de Spoorzone. Foto: indebuurt Tilburg

Er komen nog meer veranderingen in de buurt van de LocHal. In Hal 70 vinden we hier straks MindLabs. Fontys Hogeschool voor Journalistiek, DPG Media (voorheen de Persgroep), Tilburg University, ROC Tilburg en uitgeverij Zwijsen werken hier samen aan thema’s als robots, taaltechnologie, serious gaming en kunstmatige intelligentie. Dit wordt ook het toekomstige kantoor van redacties zoals Brabants Dagblad en indebuurt Tilburg. De stalen spanten van de hal blijven staan, maar er komt ook een groot stuk nieuwbouw te liggen. Deze grenst straks aan de binnentuin in de Spoorzone. Meer over het definitieve ontwerp van MindLabs lees je op Brabants Dagblad.

Clarissentoren

Clarissentoren
Een impressie van de nieuwe Clarissentoren in de Spoorzone. Foto: SDK Vastgoed

Het houdt niet op in de Spoorzone! Er komt een woontoren die ietsjes kleiner is dan Westpoint: de Clarissentoren. Er komen hier 250 appartementen. We moeten nog wel even geduld hebben. De bouw begint eind volgend jaar. SDK Vastgoed, de bedenker van de toren, gokt dat het zo’n drie jaar duurt. Over grote veranderingen gesproken.

MIDI 2.0

Op de plek van MIDI wordt gebouwd. Foto: Google Streetview

Gespot! Er wordt druk gebouwd op de plek waar theater MIDI stond. We krijgen hier een appartementencomplex in hartje centrum, zo meldt Brabants Dagblad. De appartementen zijn vooral bedoeld voor buitenlandse studenten. Dit is niet voor niks, de gemeente en universiteit verwachten nu al dat er in 2020 nog meer studenten uit het buitenland naar Tilburg komen. Dit jaar was er helaas niet genoeg woonruimte voor deze bollebozen. Hierdoor moesten sommige expats tijdelijk in een tentje op de Stadscamping kamperen.

Recreatiebad Stappegoor

Recreatiebad Stappegoor
Foto: Facebook Recreatiebad Stappegoor

Je leest het goed: Recreatiebad Stappegoor wordt helemaal verbouwd. Het zwembad gaat dicht vanaf maandag 21 oktober en opent weer op zondag 1 december. We krijgen straks nieuwe whirlpools, nieuwe tegels, een warmere glijbaan en nieuwe speelelementen in het peuterbad. Benieuwd hoe het zit met jouw zwemles of baantjes zwemmen?

Je leest het hier:

Recreatiebad Stappegoor

O yes! Recreatiebad Stappegoor gaat verbouwen en dit verandert er allemaal

Yes! We krijgen nieuwe whirlpools in Recreatiebad Stappegoor. En dat is nog maar het tipje van de sl...

Nieuwe woonwijk

Zuidoosterstraat Loven
Impressie van de nieuwe woonwijk in Loven. Foto: indebuurt Tilburg

Hoe leuk?! Tilburg krijgt er een nieuwe woonwijk bij. In het gebied Loven worden nieuwe woningen gebouwd. Het gaat om 34 woningen met tuin en negen appartementen. Ook komt er een plantsoen waar buren lekker kunnen kletsen. Momenteel staan er nog bedrijfspanden, deze worden tegen de vlakte gegooid.

Zuidoosterstraat Loven

Yes! Tilburg krijgt er een nieuwe woonwijk bij

Hoe leuk?! Tilburg krijgt er een nieuwe woonwijk bij. In het gebied Loven worden nieuwe woningen geb...

Lees ook:

Deze Tilburgse zaken gingen open in september 2019

Regelmatig zie je op indebuurt nieuwe winkels en restaurants voorbijkomen. Ben je het overzicht kwij...
park centraal woonwijken

7 x plekken in Tilburg waar woonwijken gebouwd worden

Je hoeft maar één keer om je heen te kijken in Tilburg en je ziet het: er wordt veel gebouwd. Dat is...
de bankier

7 x nieuwe woontorens die gebouwd worden in Tilburg

Naast alle nieuwe woonwijken worden er de komende jaren ook heel wat nieuwe woontorens uit de grond ...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Bedrijvigheid

adv.