Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Christ krijgt steun voor zijn clubtuin: ook jouw club maakt kans

Aangeboden door Rabo ClubSupport 11 september 2020

Clubs en verenigingen in Tilburg en omstreken zorgen dat de buurt sterker en beter wordt. Het zijn de plekken waar je samenkomt, elkaar leert kennen en waar je jezelf kunt zijn. Met Rabo ClubSupport wil Rabobank in hen investeren. Natuurvereniging Ken en Geniet uit Dongen was een van de geluksvogels die een helpende hand kreeg van de welbekende bank.

Door te investeren met kennis, netwerk en financiële middelen wil Rabobank clubs en verenigingen in Nederland sterker en toekomstbestendig maken.

Natuurvereniging Ken en Geniet

Zo ook Natuurvereniging Ken en Geniet; zij hebben een natuurtuin in Dongen met de naam Kandoel. “We doen alles om de natuur te stimuleren. We hebben een tuin van 12.000 vierkante meter met ontzettend veel inheemse flora en fauna. Er ontbrak nog een waterput en een sproei-installatie, maar daar heeft Rabo ClubSupport ons mee geholpen”, vertelt voorzitter Christ Grootzwager.

Kennis en netwerk

Niet alleen financieel, maar ook op het gebied van kennis en netwerk kreeg de vereniging bijval, zo legt Christ uit: “De mensen die de put kwamen maken, deden het bijvoorbeeld ook extra voordelig. Zo helpt de buurt ons, en geven wij met de natuur weer wat terug aan de buurtbewoners. Dat is een prachtige wisselwerking: de tuin is dan ook gratis toegankelijk.”

Vogels en fauna

Ken en Geniet bestaat al meer dan zestig jaar en draagt op allerlei manieren bij om aandacht op de natuur te vestigen. “Excursies, filmavonden en als klap op de vuurpijl natuurlijk onze fantastische tuin. Mensen komen hierheen om vogels te spotten en fauna te bewonderen. Of om gewoon even lekker buiten te zijn natuurlijk”, vertelt Chris.

Tekst loopt door onder de foto.

Ken en Geniet
De put wordt gespoten. Foto: Christ Grootzwager.

Er kan nog veel meer

Je leest het: door de bijdrage van Rabo ClubSupport heeft Natuurvereniging Ken en Geniet een nieuwe watervoorziening kunnen realiseren én meteen de buurt kunnen helpen. Maar met de hulp van de bank kan er nog veel meer! Denk aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine, het aanbieden van re-integratie cursussen…

Schrijf jouw club of vereniging in!

Denk je nu: dat wil ik ook wel voor mijn cluppie? Dat kan! De inschrijving van Rabo ClubSupport voor 2020 is geopend. Let op: om mee te doen, moet jouw stichting of club klant zijn bij de Rabobank. Via jouw lokale Rabobank ontvang je een uitnodiging. Als je eenmaal staat ingeschreven, is het zaak om zoveel mogelijk stemmen te werven. De bijdrage die je ontvangt is namelijk afhankelijk van het aantal stemmen. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je club of vereniging hier meteen in.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rabo ClubSupport. Meer over Rabo ClubSupport ontdekken?

Rabo ClubSupport


adv.