Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kom maar op: de gemeente wil méér horeca in het Dwaalgebied

Door Thijs Dingemans 14 november 2017

Ook zo’n fan van het Dwaalgebied? En helemaal mee eens dat het gebied meer leeft dan ooit? Dan hebben we leuk (lees: heel leuk) nieuws: er komt mogelijk meer horeca in de straat. Jippie!

Het college heeft namelijk een voorstel bij de raad ingediend om daghoreca toe te staan in de straten. Zaken mogen dan open zijn tussen 7.00 en 23.00 uur. Voor restaurants geldt dat ze een uurtje langer door mogen. Jeuj!

Alleen overdag open

Zaken die 2.00 of 3.00 uur als sluitingstijd hebben, passen volgens het nieuwe voorstel niet in het gebied. De reden? Ondernemers en bewoners zijn bang dat hun dag- en nachtritme wordt verstoord als dat wel zo is. Snappen we best. Daarom heeft het college in het voorstel opgenomen om met elke nieuwe horecagelegenheid te praten. Tijdens het koffiemomentje wordt gekeken of ze in het gebied passen en zo ja, of ze om 23.00 of 00.00 uur moeten sluiten.

Yes or no?

De raad gaat nu praten over het voorstel van het college en komt binnenkort met een uitspraak. Als ze het goedkeuren, zou het zomaar eens kunnen dat we naast een hoop winkels, ook veel horeca in de Nieuwlandstraat, Noordstraat, Tuinstraat, Fabriekstraat, Langestraat en de Oudemarkt gaan zien. Vinden wij leuk!

adv.