Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Harm van Foto Tuerlings in de Heuvelstraat: ‘Alles wat retro is, wordt weer hip’

Aangeboden door Foto Tuerlings 9 oktober 2020

Denk je aan een fotospeciaalzaak, dan denk je natuurlijk aan camera’s. Wie eens een gesprek aanknoopt met Harm Tuerlings van Foto Tuerlings, komt erachter dat er zich véél meer afspeelt achter de schermen. 

Kleine marges, concurrentie van webshops én de coronacrisis. Het zijn ideale ingrediënten voor een soep van ellende. Maar niks van dat alles bij Foto Tuerlings. “Sterker nog: het is een gekkenhuis. Natuurlijk hadden wij ook een dipje toen Tilburg net getroffen werd door het virus, maar inmiddels hebben we het drukker dan ooit.”

Team effort

Harm spreekt het liefst in de wij-vorm. Ondanks dat hij kind van het familiebedrijf is (hij werd zelfs geboren boven het winkelpand) en constant in de weer is, is het runnen van de winkel echt een team effort. “Dat komt ook omdat we dus zoveel méér doen dan alleen camera’s verkopen. Terwijl iemand hier in de winkel staat, richt ik bijvoorbeeld veel studio’s in voor bedrijven. Maar we ontwikkelen bijvoorbeeld ook nog fotorolletjes, zetten super 8 film-materiaal over op DVD en zijn bovendien voor zover ik weet de enige zaak in Nederland die zelf reparaties aan apparatuur doet”, vertelt Harm.

Tekst loopt door onder de Facebookpost.

Weer een toffe greenwall studio opgeleverd. Dit keer voor onze bekende Tilburger Steven Brunswijk (de Braboneger). Houd deze gasten in de gaten: met KWIZZZLER gaan ze leuke dingen doen! #fotostudio #greenscreen

Posted by Foto Tuerlings on Saturday, 16 May 2020

Retro

Zei iemand daar fotorolletjes? “Ja, zeker. Alles wat retro is, wordt weer hip hè! We hebben hier op de eerste verdieping een fotolab waar we rolletjes ontwikkelen. Voor de echte vintageliefhebbers hebben we zelfs old stock filmrolletjes. Dat zijn rolletjes die al over de datum zijn, maar die je nog prima kunt gebruiken. De foto komt er dan goed uit, maar bijvoorbeeld met een gloed of veeg over het beeld. Dat is iets wat vooral jonge mensen nu weer heel gaaf vinden. Bovendien zijn de rolletjes een stuk goedkoper dan de nieuwe.”

Foto Tuerlings

Naast al deze verrassingen achter de gesloten deuren van het pand in de Heuvelstraat, gaat het Foto Tuerlings-team ook veel op pad. “We hebben natuurlijk de Selfie Eventbox waarmee we op evenementen en partijen staan, maar studio’s inrichten voor bedrijven is een groot deel van onze werkzaamheden. We hebben bijzondere klanten onder bekende Brabantse bedrijven, maar doen ook veel maatwerk voor de overheid. Dat soort projecten haal ik zoveel voldoening uit.”

Benieuwd naar wat Foto Tuerlings allemaal te bieden heeft? Neem dan vooral een kijkje op de website.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Foto Tuerlings. Meer over Foto Tuerlings ontdekken?

Foto Tuerlings


Gesloten09:00 - 18:00

Heuvelstraat 106, Tilburg

adv.