Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Familiebedrijf verdwijnt na 83 jaar: ‘Mensen waarderen het, maar niet iedereen wil betalen’

Aangeboden door CVT Doe Het Zelf 30 mei 2020
Eerder spraken we Bas van Tilburg over de historie van CVT Doe Het Zelf op het Lieve Vrouweplein. Zijn opa begon de zaak in 1937 en was lang succesvol, maar inmiddels verdwijnen bedieningswinkels één voor één uit het Tilburgse straatbeeld, zo ook CVT. “Misschien heeft iedereen straks wel spijt.”

“We mogen nu weer de terrassen op, maar over het algemeen moeten die terrassen het van winkelend publiek hebben. Sommige mensen zullen zich niet realiseren dat ze zelf ook debet zijn aan een lege binnenstad”, doelt Bas op internetshoppers.

Bouwmarkten en internet

Bas somt op: “Sprang op de Besterd, Vriens op de Broekhovenseweg, Maas in de Goirkestraat, Hamers op de Prinsenhoeve en ga zo nog maar even door: dertig jaar geleden kwam je nog in zaken waar medewerkers met passie en vakmanschap advies konden geven. Stuk voor stuk zijn die zaken weggeconcurreerd door grote bouwmarkten en later het internet. Wij hebben het nog relatief lang volgehouden als je het zo bekijkt.”

Kleine dingen

“We hebben de vaste klantenkring altijd enorm gewaardeerd, maar het is na jaren verlies niet meer vol te houden. Er is nog steeds een groep klanten die het vakmanschap en het assortiment wél waardeert maar dat zijn er helaas te weinig om voldoende omzet te maken voor een gezonde bedrijfsvoering: grote partijen en aankopen worden vaak ergens anders gehaald, en alleen de kleine dingetjes bij ons”, vertelt Bas, die nog maar eens benadrukt er alles aan gedaan te hebben: “We hebben nog geen drie jaar geleden de hele zaak van binnen en buiten verbouwd.”

Handdoek CVT

Het mocht niet baten. “Helaas. Het is eeuwig zonde dat we de handdoek in de ring hebben moeten gooien. Maar het is niet anders. We gaan de winkel nog wel leegverkopen en zijn tot en met het eerst weekend van juli open.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door CVT Doe Het Zelf. Meer over CVT Doe Het Zelf ontdekken?

CVT Doe Het Zelf

bouwmarkten

Gesloten09:00 - 17:00

Lieve Vrouweplein 7, Tilburg

Bekijk meer:bouwmarkten

adv.