Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Tilburgse horecazaken staan in de Koffie Top 100 2018!

Door Rowie van der Vliet 25 september 2018

Tijd voor slingers, confetti en een goede bak koffie voor twee Tilburgse koffietenten, ’t Elfde Gebod en Locals. Ze staan namelijk in de Koffie Top 100 en mogen zich officieel één van de beste koffiezaken van Nederland noemen.

’t Elfde Gebod heeft helemaal recht op een overwinningsdansje. Het eetcafé is namelijk geëindigd op de 27ste plek. Dat is niet zo mooi als vorig jaar, toen de koffie een 22ste plek behaalde, maar toch reden genoeg voor een feestje. Voor Locals valt er ook genoeg te vieren. De stadsbranderij staat namelijk voor het eerst in de Koffie Top 100, namelijk op nummertje 91. Gefeliciteerd!

Goede koffie

De top 100 wordt elk jaar bepaald door Misset Horeca. Een jury bezocht begin mei alle 200 aangemelde bedrijven en de 125 best scorende plaatsten zich voor de tweede ronde, die in juli begon. Mystery guests gingen daarna langs bij onder meer ’t Elfde Gebod en Locals om te kijken of ze goede koffie serveren. En dat is dus zo! Goed om te weten: bedrijven betalen voor hun deelname. Niet iedereen geeft zichzelf op, zo lezen we op de website van Misset Horeca in een uitgebreid artikel over de totstandkoming. “Ruim de helft van de aanmeldingen kwam binnen via Nederlandse koffiebranders, zo’n tachtig bedrijven hebben zichzelf aangemeld.”

Waar zijn andere Tilburgse toppers?

In 2017 konden wisten De Spaarbank en De Wagon nog een plek te behalen in de Koffie Top 100. Was de koffie hier dit jaar niet lekker genoeg? Nee hoor, dat hoeft echt niet het geval te zijn. Doordat zaken zichzelf opgeven, kan het ook zijn dat ze dit jaar niet hebben meegedaan aan de ranglijst.

Ben je benieuwd hoe de Tilburgse koffietenten hebben gescoord ten opzichte van andere zaken? Hier vind je de hele lijst.

Lees ook:

Buutvrij

Hier drink je de lekkerste koffie volgens Tilburgse locals

In Tilburg zijn er heel veel fijne koffietentjes. Maar waar vinden we het lekkerste bakkie pleur? La...
Yvette Wouters in shop-in-shop Zoete Moed

11 x het lekkerste gebak van Tilburg

Heb je iets te vieren of wil jij jezelf eens goed in de watten leggen? Geen probleem met lekkere taa...

Meer over Het Elfde Gebod ontdekken?

Het Elfde Gebod lunch

Geopend11:00 - 02:00

Paleisring 23, Tilburg

Bekijk meer:lunch

Meer over Locals ontdekken?

Locals koffiebars

Gesloten10:00 - 17:30

Heuvelstraat 128, Tilburg

Bekijk meer:koffiebars

adv.