Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker! TDRINKS ontwikkelde eigen Tilburgse likeur

Door Rowie van der Vliet 5 juli 2017

Speciaal voor Koningsdag 2017 ontwikkelde slijterij T DRINKS een likeur. De drank werd zo populair dat hij nu in een nieuw jasje aan het vaste assortiment is toegevoegd. Eigenaar Annie van Bergen vertelt over de alcoholische versnapering met de toepasselijke naam Tilburgs Trots. 

“Er werd veel gevraagd om de likeur die wij ontwikkelden voor Koningsdag. Klanten kochten vaak vier tot vijf flesjes op zodat ze een voorraad hadden. Een mevrouw zei: ‘Al stop je het drankje in een melkfles zodat we het nog kunnen kopen.’ Waarom nie, dachten mijn man en ik toen.”

TDRINKS Tilburgs Trots
Foto: TDRINKS

Tilburgs trots

“We mogen in Tilburg best trots zijn op onze stad. Daarom hebben we de likeur ontwikkelt voor de Tilburger en voor allen die de stad een warm hart toedragen. Op de fles lichten we dertien items uit die Tilburg de stad maken. Van gebieden zoals de Heuvel, Spoorzone en Piushaven tot historische figuren die hier hebben gewoond zoals Vincent van Gogh en Willem II. Maar ook aspecten waarin onze stad uitblinkt zoals sport, muziek en textiel. Dit zijn de (0)13 werelden die een stad vormen. Ik vind het er gelikt uitzien met opdruk in de uitzonderlijke donkergroene kleur.”

Abrikozen en zuidelijke kruiden

“De smaak van de likeur is een idee van mij en mijn zoon. Er zitten zuidelijke kruiden en abrikozen in. De likeur is het lekkerst als hij koud gedronken wordt. Het is een mooie aanwinst op onze andere Tilburgse producten die we speciaal voor onze speciaalzaak hebben ontwikkeld zoals Vincents Green Fairy Absinthe flavoured beer en onze eigen bierglazen. We vinden het belangrijk om Tilburgse producten te ontwikkelen. Sommigen kunnen amper begrijpen hoe leuk het hier is. We laten zien hoe trots we op de stad zijn met onze zelfbedachte specials.”

Een fles met inhoud van 50 cl kost €11,99 en is te koop bij TDRINKS. Tot 1 augustus 23:59 kun je ook meedoen met onze winactie om een fles in huis te halen.


Meer over TDRINKS ontdekken?

TDRINKS slijterijen

Gesloten10:00 - 18:00

Heuvelring 315, Tilburg

Bekijk meer:slijterijen

 

adv.