Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tilburg represent: Het Pastorie Lokaal verkoopt posters en kaarten van wijken uit de stad

Door Rowie van der Vliet 26 juli 2017

Tilburg represent! Ben je ook zo trots op jouw wijk? Bij Het Pastorie Lokaal koop je een ansichtkaart of poster om de liefde voor jouw wijk in stijl uit te dragen. Gastvrouwen Pauline Gimbrère en Hanneke Deneef branden los.

Hanneke: “Toen mijn dochters in Amsterdam gingen wonen, kwamen ze het merk WIJCK. tegen. Zij verkopen posters en ansichtkaarten van allerlei steden en wijken over de hele wereld. Later zagen we ze ook liggen op een beurs, Show-up en zijn we aan de praat geraakt met WIJCK. Tilburg centrum, Oud-Noord, De Blaak, De Korvel, De Reit en Zorgvlied hadden ze al, maar wij hebben speciaal posters van de Piushaven en Armhoef laten maken. Daar bevindt onze winkel zich natuurlijk. De WIJCK. producten van Piushaven en Armhoef zijn nergens anders in Tilburg te koop.”

Posters van WIJCK. in Het Pastorie Lokaal
Foto: indebuurt

Herinnering aan de wijk

Pauline: “Klanten zijn zo positief. Voor veel mensen is het een herinnering aan de wijk. Ze kijken naar de posters en kaarten en zeggen dan: ik heb daar en daar nog gewoond. Ze kunnen zo aanwijzen waar ze zijn geboren en in welke straat ze zijn opgegroeid. Het is ook een leuk cadeautje wanneer iemand uit een wijk verhuisd of er juist nieuw komt wonen. Soms nemen klanten wel vier posters mee. Ze hangen er dan drie of vier naast elkaar van waar de vrouw en man apart hebben gewoond en waar ze elkaar in de stad ontmoet hebben.” Hanneke: “Ik heb de poster van Piushaven in het grootste formaat nu thuis hangen.”

Nieuw ontwerp

Pauline: “WIJCK. tekent voor ons een stuk van de kaart. Bij de eerste versie van de Piushaven stond De Werf en het begin van de haven er niet op. Er moet meer bij, gaven we toen aan. Ze hebben nu een nieuw ontwerp voor ons gemaakt dat binnenkort in de winkel ligt. We krijgen veel verzoeken en bestellingen van klanten. Daardoor is niet alles op voorraad, maar we kunnen alles snel bestellen.” Hanneke: “Sommigen vinden het prettig om een eigen lijst uit te zoeken, maar we verkopen ook ingelijste exemplaren in een prettige lijst die rustig oogt.”

Pastorie Lokaal kaarten van WIJCK.
Foto: indebuurt

Een kaart of poster van jouw eigen stukje Tilburg is verkrijgbaar in kaartvorm, A4, 30×40, 40×50 en 50×70. Verkrijgbaar vanaf €2,90 tot 35,-.


Meer over Het Pastorie Lokaal ontdekken?

Het Pastorie Lokaal woonwinkels

Gesloten10:00 - 17:30

Havendijk 16A, Tilburg

Bekijk meer:woonwinkels

adv.