Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Shenol van koffiebar Locals: ‘Deze koffie is meer dan een sterk bakkie’

Door Rowie van der Vliet 17 januari 2018

Bij koffiebar Locals kun je met eigen ogen zien hoe koffiebonen worden gebrand tot een lekker bakje koffie. “Wij zijn de eerste en enige stadsbranderij in Tilburg”, glundert Shenol Pishori. Hij vertelt meer over het proces en zijn favoriete koffieboon uit Ethiopië.

“Ik ben altijd kritisch over mijn eigen werk”, lacht Shenol. “Koffiebranden lijkt simpel. Alsof je bonen in de machine gooit en er dan vanzelf lekkere koffie uitkrijgt. Ik ben trots op de koffiesmaken die wij aanbieden. We hebben voor ieder wat wils. Als iemand met exact dezelfde koffiebonen zou werken, kun je toch een andere smaak krijgen. De smaak wordt namelijk beïnvloed door het spelen met luchtstromingen.”

Locals
Foto: indebuurt

Favoriet

“Mijn favoriet is de boon uit Ethiopië. Die heeft een fruitige en mildere smaak. Deze Ethiopische koffieboon, Ethiopië Sidamo, laat zien hoe speciaal koffie kan zijn. Het is niet alleen maar een sterk bakkie.” De Tilburger? Die heeft over het algemeen een andere favoriet. “Tilburgers houden van sterke koffie, haha. De sumatrabonen zijn het meest populair. Dit is onze meest sterke koffieboon.”

Je koopt een zak koffiebonen voor 250 gram voor €8,95. Een kilo neem je mee voor €25,95.


Meer over Locals ontdekken?

Locals koffiebars

Geopend10:00 - 17:30

Heuvelstraat 128, Tilburg

Bekijk meer:koffiebars

Meer over

De Koopman

adv.