Saskia van Smeer ‘m: ‘Deze tosti is zó lekker door het sausje’

Door Thijs Dingemans 10 januari 2018

De tosti’s van lunchroom Smeer ‘m vliegen letterlijk als warme broodjes over de toonbank. Hoe dat komt? Onder meer door de Fontys-studenten die les hebben in de Spoorzone. “Én door de lekkere truffelmayonaise en het brood”, zeggen eigenaren Saskia Zwijsen en Martine van Leeuwen. We vroegen Saskia welke tosti haar favoriet is.

“Dat is de tosti met tomatentapenade, avocado en kaas. Die vind ik echt heel erg lekker. Waarom? De combi van de tapenade met avocado is lekker en een beetje zout. Daar houd ik van.”

Truffelmayonaise

“We hebben een beetje aparte smaken, bijvoorbeeld de tosti met tonijnsalade en geitenkaas. Natuurlijk verkopen we ook de klassieke met ham en kaas, maar we hebben net iets anders dan de normale. Zo is de tosti met kipfilet, avocado en truffelmayonaise een hardloper. 95 procent van de studenten kiest daarvoor. Hoeveel we er van die smaak verkopen? Dat hangt af van de studenten, maar als die hier de hele week zijn, gaan er zo honderd stuks doorheen.”

smeer 'm
De tosti met tomatentapenade, avocado en kaas. Foto: Indebuurt

Wel machtig

“Ik denk dat onze tosti’s zo gewaardeerd worden door het sausje dat erbij zit. Iedereen is fan van de truffelmayonaise. Heel mensen vragen geregeld om een tweede bakje. En het brood doet het heel goed: we hebben wit ciabatta brood of bruin desembrood. Dat vinden mensen lekker. Overigens is het wel heel machtig; het is niet een tosti die je effe snel eet.”

De tosti’s bij Smeer ‘m variëren van € 3,50 tot € 5,-. 

Ben jij ondernemer in Tilburg en wil je ook een keer een podium voor een van je topproducten? Tip de redactie!

Smeer ‘m lunch

Nu gesloten10:30 - 15:00

Burgemeester Brokxlaan 8-84, Tilburg

Bekijk meer:lunch