Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw in Tilburg: De vegan proeverij van De Groene Chef

Door Rowie van der Vliet 20 december 2017

Vegans in Tilburg zijn in hun nopjes met de nieuwste aanwinst voor BANK15: De Groene Chef. “‘Oh my god, eindelijk! Het hele menu is vegan’, hoor ik sinds de opening. Dat zijn ze helemaal niet gewend”, lacht eigenaresse Alexandra. We vroegen haar naar het populairste gerecht: de proeverij met selectie van veganistische gerechtjes.

“Mensen die niet bekend zijn met vegan ingrediënten, kijken naar de menukaart alsof die geschreven is in een vreemde taal. Anderen hebben ineens veel meer keuze dan ze gewend zijn, haha. De proeverij is dan perfect, want je krijgt de gelegenheid om diverse dingen van het menu in kleine porties te proberen.”

Dit krijg je:

“De proeverij wordt geserveerd op een grote plank. Je krijgt zuurdesembrood met drie huisgemaakte dips. Denk aan hummus, pesto, muhamarra of aoli. Er zit ook altijd een soep bij, dat is nu de Yogishasoep met wortel, zoete aardappel en kokosmelk. Daarnaast eet je rauwkost die je uiteraard ook kunt dippen. Om het af te maken zit er een klein warm gerechtje bij. Voor de versiering liggen er ook bloemetjes op de plank. Het ziet er mooi uit!”

De Groene Chef proeverij
Foto: De Groene Chef

Net een driegangenmenu

“Het voelt een beetje als een driegangenmenu. Ik overweeg om echt een driegangenmenu te maken, maar voor nu is de proeverij al een grote hit sinds de opening op woensdag 6 december. ”

Seizoensingrediënten

“Wat ik zo leuk vind is dat de proeverij altijd op de menukaart kan blijven staan, maar dan in een nieuwe versie. Ik kook altijd op een plantaardige en zo duurzaam mogelijke manier. Daarom gebruik ik ook zoveel mogelijk seizoensingrediënten. Het volgende seizoen zal de proeverij weer anders smaken.”

Helemaal hip

“Je merkt dat mensen veel bewuster bezig zijn met eten. Daardoor is er ook meer belangstelling voor de plantaardige keuken en is vegan eten helemaal hip.” Dat merkt Alexandra niet alleen in haar eerdere baan als plantaardig chef in Noorwegen en Zweden, maar nu ook in Tilburg. “Ik heb zoveel enthousiaste reacties gehad sinds De Groene Chef open is.”

[mc4wp_form id=”5083″]

Meer over De Groene Chef ontdekken?

De Groene Chef restaurants en horeca

GeopendHele dag

Emmapassage 18, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Tilburg' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Tilburg.

adv.