Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vero Ploum van Pleïade: ‘De orakelkaarten zijn niets magisch’

Door Rowie van der Vliet 6 september 2017

Als er één winkel in Tilburg is waar ze unieke producten verkopen dan is het wel Pleïade. Wat je ècht nergens anders in de stad kunt krijgen zijn orakelkaarten. Eigenaresse Vero Ploum legt uit waarom het niets magisch is.

“Orakelkaarten helpen je contact te maken met je intuïtie en onderbewuste. Je trekt een kaart en leest dan in het bijbehorende boekje welke tekst daarbij hoort. Het is niet iets magisch. De teksten leren je hoe je met een situatie om kan gaan. Wij denken dat het niet toevallig is dat je precies die kaart trekt, maar zelfs als je niet gelooft dat je op dat spoor bent gebracht, ervaren mensen het als nuttig. De kaart leert je om dingen los te laten. Het herinnert je aan iets dat je eigenlijk al weet, maar waardoor we door onze angst en de manier waarop we geprogrammeerd zijn soms niet bijkomen.”

Godin van het mededogen

“Deze orakelkaarten hebben prachtige afbeeldingen van de godin Kwa Yin. Zij is een grote inspiratiebron voor het team van Pleïade. Boven de toonbank hebben we ook een beeld van haar staan. Kwa Yin is een sterke vrouw die put uit haar vrouwelijke kracht. Ze is de godin van het mededogen. Kwa Yin is een boeddishtische godin, maar is ook heel goed toepasbaar in het Westerse leven. Voor mijn gevoel is ze een soort Moeder Maria, net een toevlucht. Kwa Yin herinnert ons hoe wij in het leven willen staan.”

Liefdevolle boodschappen

“De teksten van de orakelkaarten zijn ook allemaal liefdevolle boodschappen. We krijgen vaak reacties van mensen die zeggen: ‘ik heb er zoveel aan gehad’. De kaarten werken goed bij een gesprek tussen mensen. Als je allebei een kaart trekt, kun je erachter komen wat die over jezelf zegt en elkaar beter leren kennen. Ook wordt het bij coaching gebruikt. We trekken zelf ook vaak een kaart. Net zoals onze andere producten brengt het je weer in verbinding met jezelf en de natuur.”


Meer over Pleïade ontdekken?

Pleïade cadeauwinkels

Geopend10:00 - 18:00

Nieuwlandstraat 36, Tilburg

Bekijk meer:cadeauwinkels

Meer over

De Koopman

adv.