Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Claudie van Pepper & Sugar maakt iets heel bijzonders met de hand

Door Rowie van der Vliet 21 februari 2018

Voor haar merk Pepper & Sugar maakt Claudie Broeders de bijzonderste accessoires met de hand. Handig als ze is, tovert ze samples van leren banken om tot clutches. Maar er is één product dat Claudie het allerliefst maakt: de leren veertjesoorbellen.

“Ik heb een zwak voor het materiaal. Mijn vader is een echte ambachtsman, hij is namelijk orthopedisch schoenmaker. De geur van leer zit er bij mij dus wel ingepeperd, haha. En ja, veren… ik houd van veren! Ik heb zelfs een tattoo laten zetten van een veer. Toen iemand een jaar geleden het logo voor mijn bedrijf maakte, heb ik die veer op mijn lijf ook opgestuurd als inspiratie.”

Pepper and Sugar
Jaja, dit is een oorbel van leer. Foto: indebuurt

‘Ik gooi het weg’

“Wat ik het liefste doe is sieraden en accessoires maken van natuurlijke en gerecyclede materialen. Precies die stukken waarvan mensen zeggen: ‘ik kan er niks mee. Ik gooi het weg.’ Daar kan ik dan toch iets moois van maken. Het leer van deze oorbellen haal ik bij een kennis die jassen en kleding maakt. Hij bewaart de reststukjes voor mij. Dan hoeft er niet nog een keer een dier dood. Ik houd van leer, maar werk graag duurzaam.”

De producten van Pepper & Sugar zijn te koop bij Conceptstore Velerlei. De oorbellen op de foto kosten €19,95. Andere leren veeroorbellen gaan voor €12,95 mee naar huis.

Ben jij ondernemer in Tilburg en wil je ook een keer een podium voor een van je topproducten? Tip de redactie!


Meer over Conceptstore Velerlei ontdekken?

Conceptstore Velerlei conceptstores

Vandaag gesloten

Nieuwlandstraat 47, Tilburg

Bekijk meer:conceptstores

adv.