Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Moet je proeven: broodje Dirty Harrie van Broodje per Centimeter

Door Rowie van der Vliet 2 augustus 2017

Broodje per Centimeter is nog maar een week open, maar het loopt nu al storm. Vooral de Dirty Harrie is een hit bij de broodbeminnend Tilburger. Daarom leek het ons een goed idee om eens langs te gaan en eigenaar Harry van de Pas aan de tand te voelen over zijn creatie.

“De Dirty Harrie is hét broodje waarvan ik wist dat het op de kaart moest komen. Het is langzaam gegaard buikspek wat ik zelf kruid en pekel. Het zit om na bij twaalf uur in de oven en wordt daarna nog krokant afgebakken op 180 graden. Hierdoor is het heel lekker zacht van smaak met een krokant buitenlaagje. Dat broodje maken we af met Dirty Harrie saus naar eigen recept. De saus is op basis van mayonaise. Eerst proef je zuur, dan wordt het zoet en het heeft een pittige nasmaak.”

Barbecue met vrienden

“Ik barbecue regelmatig met vrienden en zo is het vlees ontstaan. Ik ben vroeger slager geweest bij Slagerij Vermeer en kom uit de slagersfamilie Van de Pas. We maakten altijd Zeeuws spek bij Slagerij Vermeer en dat vond ik wel lekker, maar ik miste er iets aan. Vooral een zachte smaak. Toen dacht ik: hé, als ik het nou eens heel lang in de oven laat liggen. Zo pas ik er de trend van slow cooking op toe waardoor je de zachte smaak van het vlees krijgt. Vanaf moment één was het vlees gelijk goed. We zijn natuurlijk een broodjeszaak, dus voor Broodjes per Centimer heb ik er een broodje van gemaakt. Met een beetje sla en eigen saus, maar vooral lekker dik beleg. Zo proef je echt wat er op het broodje zit.”

Dit is 'm dan. De Dirty Harrie
Foto: indebuurt

Wall of Fame

“We zijn nog maar een week open, maar er zijn nu al mensen die echt speciaal voor de Dirty Harrie terugkomen. Sommigen zelfs al drie tot vier keer per week. Het is veruit het populairste broodje op de kaart. O ja, ook leuk om te vermelden is dat we een Wall of Fame hebben. Daar komen mensen op te staan die het lukt om binnen een half uur één meter van de Dirty Harrie op te krijgen. Morgen is er iemand die het gaat proberen. Iedereen die dat voor elkaar krijgt, hoeft niks te betalen.”

Broodje per Centimeter doet het net even anders. Je betaalt namelijk per centimeter brood. Voor de Dirty Harrie reken je per centimeter €0,30 af.

Ben jij ondernemer in Tilburg en wil je ook een keer een podium voor een van je topproducten? Tip de redactie!

Eerder gingen we al langs bij de Kaaszaak voor de Brandt en Levie worst en bij Het Pastorie Lokaal voor posters en ansichtkaarten van wijken uit Tilburg.


Meer over Broodje per Centimeter ontdekken?

Broodje per Centimeter lunch

Gesloten09:00 - 15:00

Orionstraat 26, Tilburg

Bekijk meer:lunch

Meer over

De Koopman

adv.