Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Maarten van Sounds Tilburg: ‘De nieuwe The War on Drugs is als een boswandeling’

Door Rowie van der Vliet 31 augustus 2017

Platenzaak Sounds Tilburg staat helemaal vol met platen en CD’s. Maarten Koehorst zet sowieso niks in de winkel waar hij niet achter staat, want ‘je moet wel het kaf van het koren scheiden’. Maar als we hem vragen naar zijn favoriet van het moment komt hij met de nieuwe The War on Drugs (Deeper Understanding) op de proppen.

The War on Drugs is een indieband die refereert naar de jaren 80. Het zijn goede songwriters. Wanneer ik dit in de winkel opzet, vinden veel mensen het wel fijn. Het geeft een goede sfeer af en vult gelijk de zaak. Tijdens de eerste keer luisteren viel hij gelijk bij mij.”

Gepolijste diamant

“De eerste twee platen waren echt ruwe diamantjes. In 2014 hebben ze dat gepolijst met Lost in the Dream. Ik vind dat knap. Het zijn echt perfecte popliedjes. Anderen noemen het saai en binnen de lijntjes, maar dat vind ik onzin.”

Boswandeling met paar drankjes op

“Met Deeper Understanding hebben ze het geluid van Lost in the Dream doorgezet. Ik ben echt onder de indruk. De verschillende nummers lopen knap in elkaar over; het meandert maar door. Je kunt die twee platen achter elkaar luisteren en zit dan gewoon even in een andere wereld. Hoe die wereld er voor mij uitziet? Een boswandeling, dat is het. Met een paar drankjes op, maar net niet teveel, haha.”

Best verkochte plaat

“In onze platenzaak is Deeper Understanding nu al de best verkochte plaat. Ze hebben de Queens of the Stone Age hier verslagen. Misschien dat de Foo Fighters nog een kans maken om meer te verkopen… Nee, ik denk het niet. De Foo Fighters zijn voor sommigen te hard. The War on Drugs heeft dat niet, want de meesten vinden het wel lekker.”

Benieuwd naar nog meer favorieten van ondernemers in Tilburg? Lees hier wat het favoriete boek van het moment is van boekverkoper Herman van Haaren van Gianotten Mutsaers en kijk hier waarom Esther van de Kaaszaak helemaal fan is van de Brandt & Levie worst. Ben jij ondernemer in Tilburg en wil je ook een keer een podium voor een van je topproducten? Tip de redactie


Meer over Sounds Tilburg ontdekken?

Sounds Tilburg muziek

Gesloten12:00 - 18:00

Nieuwlandstraat 33, Tilburg

Bekijk meer:muziek

Meer over

De Koopman

adv.