Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Joanneke van Tarte Tatin: ‘De taart is zoet, maar niet bijtend zoet’

Door Rowie van der Vliet 7 februari 2018

Met liefde bakt Joanneke op één dag zo’n twintig taarten voor haar patisserie Tarte Tatin. Eén van haar vaste baksels is de millionaire slice. “Er is een klant die bijna elke dag een stukje van deze taart komt eten.”

“De millionaire slice is eigenlijk een Engels gebakje. Het heeft een shortbreadbodem. Dat moet je zien als een soort roomboterkoek zonder al teveel fratsen met een hele volle smaak. Daaroverheen gaat een laag fudge-karamel, die wordt bedekt met chocolade ganache.”

Het klopt gewoon

“Shortbread is een koek die ze vaak eten in het Verenigd Koninkrijk. Voor de rijken werd er wat mee gedaan. In dit geval karamel en chocolade. Vandaar dat-ie millionaire slice heet. De combinatie van de roomboterkoek, een vleugje zout en die zachte fudge-karamel met pure chocola klopt gewoon. Zelfs mensen die eigenlijk geen pure chocolade lusten, vinden dit lekker. Het is namelijk een goede tegenhanger voor de intensiteit van het zoete van de karamel.”

Tarte Tatin
De millionaire slice van Tarte Tatin Foto: indebuurt

Fan van de taart

“De taart is zoet, maar niet bijtend zoet. Ik denk dat hij daarom zo goed in de smaak valt bij veel Tilburgers. Het past perfect bij een kopje koffie, maar ook theeliefhebbers peuzelen dit graag op. Mensen zijn echt fan van deze taart en komen er speciaal voor naar de winkel.”

Een millionaire slice kost €2,75 per afgesneden stuk. Je kunt een hele taart bestellen voor €23,-.


Meer over Tarte Tatin ontdekken?

Tarte Tatin bakkers

Vandaag gesloten

Lieve Vrouweplein 10, Tilburg

Bekijk meer:bakkers

adv.