Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jacqueline van Kunstlicht Design: ‘Dit is een vaas en kandelaar in één’

Door Rowie van der Vliet 6 december 2017

Met de winkel Kunstlicht Design bundelen Jacqueline en Janne hun liefde voor design en kunst. In de jaren dat ze ondernemer zijn van de laagdrempelige designwinkel hebben ze al veel geleerd. Al die ervaring komt samen in één product uit hun winkel: de eigen ontworpen Equinox. Dat is een vaas en kandelaar in één. Jacqueline vertelt ons meer.

Jacqueline heeft het druk als we haar winkel binnenstappen. Gelukkig maakt ze toch even tijd voor ons. Zonder nadenken weet ze welk product een eigen artikel verdient: de Equinox. “Die maken we zelf. Gelukkig mogen we gebruikmaken van een werkplaats in de buurt. Staan we daar met volle kracht de buisjes te bewerken. Het zijn waterdichte bronzen buisjes die je kunt vastmaken aan een magneet.” Het idee komt van compagnon Janne. “We werkten al met het materiaal toen Janne het idee kreeg om er een vaas van te maken. We wisten meteen dat we moesten doorpakken.”

Bloemen en kaarsen

“Ook de magneetjes met patronen maken we zelf.” In de winkel staat de Equinox te pronken met groen van bloemenwinkel Daisy Lane. “Je kunt er gerust lange stalken in zetten, want de buis zet ze recht. Maar je kunt er ook een kaars in kwijt.” Achterin de winkel zijn dezelfde buizen en magneten weer gebruikt voor een lamp.

Kunstlicht Design
Detail van de magneet waar je de buis aan vast maakt Foto: indebuurt

Mooi woord

“Ik zat een boek te lezen en zei tegen Janne: ‘wat een mooi woord staat hier. Equinox.’ Toen zijn we het gaan opzoeken. Het betekent overgang van de dag naar de nacht. Alles kwam samen! Het woord past perfect bij ons product. ’s Avonds kun je het gebruiken als kaars en en overdag kun je er een bloemetje in doen. We hebben het zelfs in ons logo laten terugkomen. Er zit een bloemetje op de i en een vlammetje in de x.”

De Equinox is te koop vanaf €19,95. Wil je meerdere bloemetjes kwijt op de magneet? Dat kan. Per buisje betaal je 10 euro. 


Meer over Kunstlicht Design ontdekken?

Kunstlicht Design conceptstores

Gesloten11:00 - 17:30

Nieuwlandstraat 12, Tilburg

Bekijk meer:conceptstores

adv.