Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dennis van slagerij Van Ginhoven: ‘Deze kip heeft al smaak genoeg van zichzelf’

Door Thijs Dingemans 1 november 2017

Stel je voor: je bent slager en hebt ontzettend veel vlees in de vitrine liggen. Als je dan gevraagd wordt wat je favoriete product is, welke kies je dan? We vroegen het Dennis van biologische slagerij Van Ginhoven. Lastige keuze? Niet zo. “De biologische kip van Kemper is echt het beste.” Dat vraagt om meer uitleg… 

“Nou, deze biologische kip leeft twaalf weken. Een normale kip maar vijf. Dit is een langzaam groeiend ras en ontwikkelt erg veel smaak. Het is echt een erg lekkere kip.”

Goed voer

“Het leeft dus langer en het voer wat de kip krijgt, is lekkerder en beter. De kippen krijgen veel mais en granen en hebben uitloop: ze kunnen zowel binnen als buiten lopen en hebben dag- en nachtritme. Dat is ook belangrijk; het krijgt z’n natuurlijke leven op die manier terug. En deze kip krijgt ook geen antibiotica via het drinkwater toegediend. Dat gebeurt bij de gewone kip wel.”

slagerij van ginhoven
Foto: Indebuurt

Smaak genoeg

“Daarnaast is het zo dat de plofkip snel groeit. Als je die in de pan gooit, loopt het vocht uit en daardoor krimpt-ie heel erg. Deze kip heeft daar geen last van, omdat het vocht eiwit kan binden. Bovendien heeft het al smaak. Je hoeft er alleen een beetje peper, rozemarijn, knoflook en zeezout overheen te doen. Een normale kip moet je kruiden anders heeft-ie geen smaak.”

Ook thuis populair

“Of ik de kip zelf thuis ook eet? Mijn kinderen willen niets anders; ze vragen er elke week naar! Ik vind het altijd erg lekker met gebakken aardappeltjes en een lekkere sla erbij.”

Voor de biologische kip betaal je 12,50 euro per kilo. 

Ben jij ondernemer in Tilburg en wil je ook een keer een podium voor een van je topproducten? Tip de redactie!


Meer over Biologische slagerij Van Ginhoven ontdekken?

Biologische slagerij Van Ginhoven slagers

Vandaag gesloten

Besterdring 86, Tilburg

Bekijk meer:slagers

Meer over

De Koopman

adv.