Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bahar van Bones Artisan: ‘Ik ben verliefd op deze zelfontworpen tas’

Door Rowie van der Vliet 14 februari 2018

In haar atelier en winkel is Bahar van Bones Artisan druk bezig om tassen te ontwerpen. Ze is een beetje verliefd op al haar creaties, maar de Indratas heeft helemaal haar hart gestolen. “Het is mijn favoriet, omdat hij zo chique is.”

“De Indratas heb ik zelf ontworpen en laat ik maken vanuit Isfahan, een stad uit mijn thuisland Iran. Het is echt topkwaliteit volnerf rundleer. De print is verwerkt in het leer zelf en niet de plastic coating zoals je vaak ziet. Het leer wordt met de jaren alleen maar mooier. Hij gaat zich echt naar je vormen.”

Lekker veel ruimte

“Het is ook mijn favoriet van mijn eigen merk Bones Artisan doordat je er lekker veel spullen in kwijt kunt. Het is best een grote tas met drie vakken binnenin. Het middelste vak heeft een rits met nog extra plekken om je portemonnee en mobiel weg te stoppen. Ook zit er een ring aan om je sleutels aan te hangen. Een grote laptop past er makkelijk in. Ik gebruik hem weleens als weekendtas, maar je kunt hem overal voor gebruiken.”

Bones Artisan indra tas
Foto: indebuurt

Chocoladebruine leer

“Ik pak wel gelijk de duurste tas die hier staat, haha. Je moet wel bedenken dat de hele tas met de hand is gemaakt. Door dat handwerk is echt elke tas uniek. Van de labeltjes tot het patroontje in het chocoladebruine leer. Wij laten de Indratas maken in Iran bij mensen waar we regelmatig op bezoek komen. Zelf maak ik ook af en toe een tas, dus ik weet hoe goed het leer is. De binnenkant is gemaakt van faux suède, want echt leer is best zwaar. Als je kijkt hoe groot de tas is dan vind ik hem nu best licht.”

Cadeau voor vrouw

“Laatst kwam een man deze tas voor zijn vrouw kopen. Ze hadden hem online gezien en herkenden het ontwerp toen uit mijn etalage. ‘Hé, dat is die tas’, zei hij toen hij de drempel overstapte. Zo leuk!”

De Indratas kost €239,90.


Meer over Bones Artisan ontdekken?

Bones Artisan Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Stationsstraat 44, Tilburg

Bekijk meer:Permanent gesloten

adv.