Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bart van Brouwerij Pinterman: ‘De Gouden Collega is onze trots’

Door Thijs Dingemans 18 oktober 2017

Uit het niets was daar Brouwerij Pinterman. En uit het niets was daar het bier De Gouden Collega. Inmiddels is het Tilburgs bier alweer een tijd op de markt en staat het op veel horecazaken op de kaart. Pinterman Bart vertelt ons wat er zo bijzonder is aan het frisse blond bier. 

“Voordat we ons eerste bier brouwden, zijn we gaan kijken: wanneer willen we iets drinken? Dat uitgangspunt vind ik bij dit product leuk. Dus niet: wat ga je maken, maar voor welke periode. Met De Gouden Collega hadden we het idee om een bier te brouwen voor het goede weer en voor de vrijdagmiddagborrel.”

Goed gelukt

“Over dit bier waren we meteen enthousiast. We zijn toen gaan kijken hoe we dit zo goed mogelijk konden maken en op de markt konden brengen. Hoe moet het etiket eruit zien? Hoe geven we er beleving aan? En wat voor verhaal moet erbij? Dat allemaal is gelukt: we merken dat het goed loopt in de stad. De Gouden Collega staat op veel plekken op de kaart. Ik ben er echt blij mee en vind hem vooral ook heel lekker.”

De Gouden Collega
Foto: Indebuurt

“In het bier zit sinaasappelschil en korianderzaat. Je hebt mensen die dat laatste niet trekken, maar de meesten vinden hem lekker. De Gouden Collega is 5,7 procent en niet te zwaar. Het is onze trots omdat het ons eerste bier is en we merken dat-ie in de stad goed gedragen wordt. Da’s toch mooi voor jezelf; dat je een product hebt dat je bedenkt en aanslaat. Ik vind hem in de zomer het beste tot z’n recht komen, met een zonnetje op je bol.”

Voor de gouden collega’s!

“Wat ook mooi is: De Gouden Collega doet het goed in de detailhandel. Veel mensen die afscheid nemen van hun werk of een jubileum vieren, krijgen dit bier. Je merkt dat het daardoor goed wordt verspreid. Daar hebben we natuurlijk wel over na gedacht toen we een naam gingen bedenken. Los daarvan doet-ie het dus ook in de horeca hartstikke goed.”

Voor De Gouden Collega betaal je op het terras tussen de 4 en 5 euro. In de detailhandel kost een flesje ongeveer 3 euro. 

Ben jij ondernemer in Tilburg en wil je ook een keer een podium voor een van je topproducten? Tip de redactie


Meer over Brouwerij Pinterman ontdekken?

Brouwerij Pinterman cafés

Geopend09:00 - 18:00

, Tilburg

Bekijk meer:cafés

adv.