Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

50 smaken?! Deze is favoriet van Martijn van de pepernotenwinkel

Door Rowie van der Vliet 11 oktober 2017

Ga je voor ras el hanout, tompouce, mojito, zure matten, pure chocolade of appeltaart pepernoten? Bij pop-up-shop Van Delft De Pepernotenfabriek kun je kiezen uit maar liefst vijftig smaken. Verkoper Martijn hoeft niet lang na te denken over zijn favoriet.

Hij loopt gelijk naar het rek toe met caramel-zeezout. “Deze smaak is toch wel mijn favoriet. De kruidnoot staat centraal, maar er zit net een laagje op dat het helemaal afmaakt. Dat maakt het een beetje zoeter en voller van smaakt. Proef maar. De zoute smaak overheest niet, hè? Die komt echt pas achteraan.”

Af en toe proeven

“Ik heb nog geen zak gekocht om mee naar huis te nemen, maar dat ga ik zeker doen als Sinterklaas dichterbij komt. Ik ben blij als de smaak weer tussen onze samples ligt. Dan kan ik er af en toe één proeven. Hij stelt niet teleur. Dat blijkt wel, want het is de meest verkochte pepernoot. De tompouce vind ik ook heel lekker; die is wat frisser. Toch kan die niet toppen aan de caramel-zeezout.”

Van Delft De Pepernotenfabriek
Van Delft De Pepernotenfabriek Foto: indebuurt

Oudste pepernotenfabriek

Tot 5 december heb je de kans om zelf een favoriete smaak te ontdekken. Het assortiment wisselt regelmatig. Zo liggen er nu ook kruidnoten met pompoensmaak in de schappen. De pepernotenwinkel is eigendom van de eerste pepernotenfabriek van Nederland, Van Delft uit Harderwijk.

Pssst, vraag jij je door het lezen van dit stuk ineens af wanneer Sinterklaas eigenlijk naar Tilburg komt voor de intocht? Komt goed, daar schreven we eerder al eens over.


Meer over Van Delft De Pepernotenfabriek ontdekken?

Van Delft De Pepernotenfabriek Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Stadhuisplein 326A, Tilburg

Bekijk meer:Permanent gesloten

Meer over

De Koopman

adv.