Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van de 450 soorten bier is dit de favoriet van Koen van De Bierbrigadier

Door Thijs Dingemans 9 augustus 2017

Stel je voor: je hebt een speciaalbierwinkel met zo’n 450 verschillende soorten bier. Als je dan écht één favoriet moet kiezen, welke wordt het dan? Wij vroegen het eigenaar Koen Gijsbers. Na een paar keer zuchten en puffen, toverde hij deze halve literfles uit de rekken: De Dochter van De Korenaar Finesse. 

“Het is een fles van de Nederlandse brouwer Roland Mengerink, die met zijn brouwerij De Dochter van de Korenaar gevestigd is in de Belgische exclave Baarle-Hertog. De finesse is gebrouwen uit drie verschillende granen. Het is ook niet de normale, maar de Pure Oak versie. Het rijpen van bieren gebeurt vaak in oude whiskey- of portvaten, maar deze brouwer vindt het tof om ook bier in nieuwe eikenhouten vaten te laten rijpen. Alcohol en eik doen dingen met elkaar en in dit bier komt dat heel goed tot uitdrukking.”

de bierbrigadier

Geniaal bier

“Dat maakt deze tripel nóg voller, haast wat romiger. Ik vind het een geniaal bier. Hij is niet heel extreem, ook voor mensen toegankelijk die nog niet bekend zijn met enkele van de meer ongebruikelijke smaken hier in de winkel. Onder andere vanwege het ruim zes maanden durende rijpingsproces, is hij wel wat duurder maar daarvoor krijg je echt iets speciaals! De mooie halve liter fles is perfect om te delen.”

Aanrader voor iedereen

“Baarle-Hertog is redelijk lokaal maar veel mensen moeten deze brouwer nog wel ontdekken. Het is echt iets bijzonders, een mooi ambachtelijk bier. Een aanrader voor iedereen, en als het iets te prijzig is, heb ik altijd nog de standaard Finesse op fles. Wel oppassen, want het is 8,5 procent.”

Een 0,5 liter fles De Dochter van De Korenaar Finesse kost 8,99 euro. 

Ben jij ondernemer in Tilburg en wil je ook een keer een podium voor een van je topproducten? Tip de redactie!


Meer over De Bierbrigadier ontdekken?

De Bierbrigadier slijterijen

Vandaag gesloten

Telefoonstraat 39, Tilburg

Bekijk meer:slijterijen

adv.