Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-effect op Tilburgse ondernemers: ‘Mensen lijken bang’

Door Noah Godefroy 11 maart 2020

Het coronavirus is momenteel hét gespreksonderwerp bij het koffiezetautomaat. Dat is: als je überhaupt nog collega’s spreekt en niet op advies van onze premier thuiswerkt. Maar wat is nu eigenlijk het effect van het virus én de constante stroom aan nieuwsberichten op onze Tilburgse ondernemers?

Dat is natuurlijk ook afhankelijk van de branche waarin je onderneemt. Ashley Opier van Ready to school aan de Bredaseweg ondervindt al wat problemen. “Als werkgever moet je nu op mogelijke scenario’s gaan voorbereiden en in kaart brengen wat de gevolgen kunnen zijn. Als het werk het toelaat, werken mensen thuis. Afspraken proberen we te verzetten.”

Bang

Ook Jan de Jong van Petra Used & Vintage Clothing merkt dat het rustiger is dan de week ervoor, en dat komt niet alleen door het slechte weer. “Vorige week was het ook hondenweer. Maar het lijkt wel alsof mensen door alle heisa in de media bang zijn de straat op te gaan.”

Hygiëne

Mike Rebel van Switch the Gym Tilburg is druk bezig met de opening van de nieuwe vestiging op het Piusplein, maar merkt bij de andere filialen nog niet veel aan de klanten. “Mensen blijven toch sporten, hebben wij het idee. Wel zijn we natuurlijk bewust van wat er zich afspeelt en zijn we daardoor extra scherp op het schoonmaken en hygiëne.”

Lees ook:

aantal Tilburgers overleden coronavirus

28 nieuwe coronavirusgevallen onder personeel ETZ-ziekenhuis

Een steekproef onder ruim 300 werknemers in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) heeft 28 nieuw...
coronapatiënten Tilburg

In één dag 15 nieuwe coronapatiënten in Tilburg

In de afgelopen 24 uur hebben we er in Brabant en ook Tilburg nog eens veertig coronapatiënten bij. ...
aantal Tilburgers overleden coronavirus

Coronavirus in Tilburg: dit zijn de laatste ontwikkelingen

Het coronavirus houdt Tilburg in zijn greep. De maatregelen die worden getroffen om het virus tegen ...

adv.