Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hilke en Steven toverden hun Bargús om: ‘Na een paar flessen wijn kwamen we met dit idee’

Door Noah Godefroy 7 augustus 2020

Wie langs het Radiopleintje de Heuvelstraat volgt, ziet de laatste weken een bijzonder fenomeen: een tropisch terrasstraatje heeft zich gevormd op de stoep. En dat voor winkels die normaal toch niks met horeca te maken hebben. “Na een paar flessen wijn kwamen we met dit idee”, vertelt Hilke van Bargús. 

Waar veel horeca-ondernemers op 1 juni een gat in de lucht sprongen, gingen de alarmbellen bij Hilke en haar partner Steven meteen rinkelen. Want: wat nu? Een volle tent was plotsklaps uitgesloten en binnen kon er – op anderhalve meter afstand – welgeteld zes man terecht. Hilke: “We moesten bedenken hoe we tóch wat konden doen, maar vooral: hoe houden we het leuk voor onszelf en voor onze gasten?”

Australië, Brazilië en Maleisië

Leuk. Dat woord is toch wel de rode draad door het leven van Hilke en Steven. En dus voor Bargús. Dat vraagt om wat uitleg. Een aantal jaar geleden regen de twee de barretjes, lunchrooms, eettentjes en al het andere waar je wat kon eten of drinken aan elkaar. “Overal waar we kwamen, ontdekten we weer leuke dingetjes. In Australië heb je pubs waar je sport kunt kijken én goed kunt eten. De strandtentjes in Maleisië hadden zo’n chille sfeer die we ook terug willen laten komen in Bargús. Lang verhaal kort: ons concept is precies gebaseerd op wat we zélf leuk vinden”, vertelt Steven.

Tekst loopt door onder de foto.

Bargús
Foto: indebuurt Tilburg.

Zes tot acht man

En ‘ineens’ hadden ze een succesvolle bar in de Heuvelstraat. Hilke: “Daar hebben we keihard voor moeten werken. Dag in dag uit deden we alles zelf. En net toen we dachten dat we onszelf misschien her en der een avondje vrij konden geven, sloeg de corona toe. Toen we weer open mochten, begonnen we te meten en rekenen. Zes man kunnen we binnen kwijt op anderhalve meter. Met wat gesjouw en gesleep misschien acht. Wat kunnen we daar nou mee?! Met zes man kun je ook thuis gaan zitten met een krat bier of wat flessen wijn. Met de huidige maatregelen voegt binnen zitten in een bar weinig toe. Het is allemaal zo ongezellig.

Flessen wijn

“En toen kwamen die flessen wijn op tafel”, lacht Hilke. Een inmiddels beproefde tactiek om tot nieuwe inzichten te komen. “Dat werkt het beste voor ons. We vroegen Locals, Cool Bananas en de Theo Pastoor, De Echte Bakker of we na hun sluiting de stoep mochten vol zetten met stoeltjes en tafeltjes. Nou, je ziet het: het ziet er superleuk uit. Hoewel dit niet ons oorspronkelijke concept is, doen we dit liever dan zoveel mogelijk groepjes binnen afwerken. Dit staat dichter bij ons. We lopen nooit met eurotekens in onze ogen, want als we het niet leuk vinden, doen we het liever niet”, besluit Steven.

Bargús
Foto: Bargús.

Lees ook:

Simone is cakesmashfotograaf: ‘Sommigen gaan meteen vol met hun gezicht in de taart’

Cakesmash is een Amerikaans fenomeen waarbij iemand helemaal losgaat op taart. Kliederen, smeren, vi...
Nancy Mima

Nancy van Mima ging van kledingparty’s naar topwinkel: ‘Sta er ook versteld van’

Vrouwenmodezaak Mima Mode opende nog niet zo lang geleden de nieuwe winkel op het Besterdplein. Met ...
Broodje TilBurger

Ali van Broodje TilBurger: ‘Het wordt groter, lekkerder en beter!’

Hetzelfde pand, dezelfde stijl en zelfs hetzelfde personeel. Ineens was daar Broodje TilBurger in he...

adv.